De ce îi e frică regelui Charles III de usturoi. Mâncăruri interzise în familia Regală
Familia Regală are acces la cele mai bune și mai complicate bucătării din lumea. Cu toate acestea, există patru alimente pe care Regele Charles, și Regina Camilla nu le-ar mânca niciodată acasă sau în timpul angajamentelor.
Regina Camilla și Regele Charles FOTO: Arhivă
Familia regală poate că are acces la cele mai bune bucătării din lume, dar există patru alimente pe care le evită de obicei în timpul angajamentelor - iar unul dintre ele s-ar putea să vă surprindă. În timp ce unele dintre aceste produse sunt comune în majoritatea bucătăriilor britanice, altele sunt considerate „mai rare” și sunt evitate din cauza riscului de îmbolnăvire, în timp ce o alta este un „NU” din cauza principiilor regelui, scrie mirror.co.uk
Două elemente foarte comune care se găsesc de obicei în bucătăriile noastre - ceapa și usturoiul - sunt evitate în cea mai mare parte de membrii Familiei Regale. Fostul bucătar regal John Higgins a dezvăluit odată: „La Palatul Buckingham, nu se gătește cu usturoi. Presupun, în caz că te apucă râgâiala regală”.
Această regulă, în vigoare în principal în timpul evenimentelor regale și al banchetelor de stat din țară și din străinătate, a fost confirmată și de regina Camilla în 2018. În timpul unei apariții în cadrul emisiunii MasterChef Australia, când a fost întrebată despre alimentele regale interzise, Camilla a spus „Urăsc să spun asta, dar usturoiul. Usturoiul este interzis”.
Gary Mehigan, unul dintre judecători, a întrebat apoi: „Deci usturoiul este interzis? Pentru că vorbești, discuți?”. Regina a răspuns: „Da, exact. Așa că întotdeauna trebuie să renunți la usturoi”.
Un alt aliment pe care membrii familiei regale nu au voie să îl mănânce în timpul participării la evenimente sau turnee regale sunt crustaceele - pentru a evita riscul de intoxicație alimentară. Fostul majordom al regelui Carol, Grant Harrold, a dezvăluit anterior: „Când iau masa, Familia Regală trebuie să fie atentă cu fructele de mare din cauza intoxicațiilor cu scoici, din cauza programului de lucru. Este o măsură foarte sensibilă să renunțe la consumul de fructe de mare atunci când se află în timpul sarcinilor publice. Nu vrem ca un membru al familiei regale să aibă o reacție gravă la otrăvirea alimentelor. Mai ales dacă aceștia se află într-un turneu în străinătate. Prin urmare, în mod normal, nu veți găsi acest lucru în meniul regal”.
Cu toate acestea, monarhul a fost văzut încălcând această regulă atunci când a savurat stridii la Whitstable Oyster Festival în 2013. Mai mult, există un anumit aliment pe care Charles îl detestă atât de mult încât l-a interzis în toate reședințele regale.
Regele - care a primit chiar și o recomandare din partea organizației pentru drepturile animalelor PETA - a interzis delicatesa franceză foie gras din toate meniurile servite în reședințele sale regale din cauza modului lipsit de etică în care este produs.
Foie gras este produs dintr-un ficat de rață sau de gâscă anormal de mărit din cauza unei boli numite steatoză hepatică și este recunoscut ca fiind una dintre cele mai scumpe delicatese la nivel mondial. Acest fel de mâncare gastronomică, care rezultă dintr-o boală hepatică cunoscută sub numele de steatoză hepatică, este recunoscut la nivel mondial ca fiind una dintre cele mai scumpe delicatese la nivel mondial.
Sursa: adevarul.ro