De ce e important să introduci chefirul în dietă. Ce îl face diferit de iaurt

De ce e important să introduci chefirul în dietă. Ce îl face diferit de iaurt

Chefirul este benefic sănătăţii, fiind unul din cele mai recomandate produse pentru asigurarea necesarului de calciu organismului uman.

Chefirul este un aliment benefic pentru sănătate

Chefirul este un aliment benefic pentru sănătate

Chefirul este un aliment care stimulează digestia și restabileşte eficient flora intestinală. Este apreciat pentru cantitatea mare de bacterii probiotice care au capacitatea de a recoloniza complet tractul intestinal după utilizarea de antibiotic, ştiut fiind că recolonizarea tractului intestinal este un proces esenţial pentru un sistem imunitar puternic.

Ca să prepari kefir, ai nevoie de lapte şi un polizaharid ce reprezintă o combinaţie de drojdii (ciuperci) şi bacterii, într-un amestec de lipide, zaharuri şi proteine care transformă laptele în această băutură miraculoasă. Din această combinaţie, rezultă băutura de chefir şi nişte granule asemănătoare conopidei care pot fi refolosite, precizează csid.ro.

Chefirul este bogat în calciu, proteine şi complexul de vitamine B. Mai conţine şi magneziu, vitamina K2, enzime şi probiotice.

Util în tratarea insomniilor, nevrozelor şi chiar în ameliorarea unor afecţiuni dermatologioce, chefirul este un bun aliat şi în curele de slăbire.

Granulele de chefir sunt o comunitate foarte dinamică şi complexă de microorganisme în care se găsesc multe tipuri diferite de bacterii şi ciuperci. Acestea formează granule care seamănă cu conopida.

Beneficiile chefirului

Chefirul este o sursă bună de calciu, necesar pentru oase şi dinţi. Conţine proteine şi vitaminele B2, A, D şi protejează împotriva cancerului de colon. Este sărac în acizi graşi, fier si în alte microelemente şi se obţine prin fermentaţie naturală. Mai conţine şi numeroase proteine, ceea ce aduce mai uşor senzaţia de saţietate.

Chefirul în diete

Este bun în curele de slăbire, secretul dietei cu chefir constând în consumul unui pahar de 250 ml înainte de fiecare masă. Este mult mai bine tolerat decât laptele dulce, are puţine calorii (50 la 100 de grame) şi nenumărate beneficii, printre care combaterea tulburărilor metabolice şi a alergiilor, accelerarea tranzitului şi chiar prevenirea aterosclerozei.

Diferenţa dintre chefir şi iaurt

Principalele diferenţe dintre chefir şi iaurt sunt tipurile şi cantităţile de bacterii găsite în ele. Chefirul oferă o gamă mult mai diversă de substanţe nutritive în comparaţie cu iaurtul şi oferă beneficii diferite. În plus, chefirul are peste 20 de tipuri de probiotice.

Bacteriile din chefir ajută la colonizarea tractului intestinal şi la îngroşarea mucoasei, fiind de folos celor care iau medicamente puternice, care pot dăuna stomacului. Bacteriile din iaurt sunt recomandate în schimb pentru reglarea tranzitului intestinal, deoarece îmbunătăţesc digestia. Chefirul este mai acru la gust decât iaurturile, deoarece are în componenţa sa drojdii fermentate. Iaurtul are o consistenţă mai fină, iar gustul său nu este foarte puternic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

2 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

3 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

4 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron

5 Navă rusească prinsă în Marea Irlandei „șurubărind” într-o zonă cu conducte de energie și cabluri submarine de internet