De ce a fost eliberat condiţionat milionarul Remus Truică, după ce a executat doar jumătate din pedeapsa de 7 ani

De ce a fost eliberat condiţionat milionarul Remus Truică, după ce a executat doar jumătate din pedeapsa de 7 ani

Deşi ar fi trebuit să execute 7 ani de închisoare, fiind condamnat în dosarul Băneasa pentru un prejudiciu de peste 145 de milioane de euro creat statului român, milionarul Remus Truică a fost eliberat condiţionat după ce a executat doar jumătate din pedeapsă.

Remus Truică a fost eliberat condiţionat. Foto arhivă

Remus Truică a fost eliberat condiţionat. Foto arhivă

Marţi, în jurul orei 13, omul de afaceri a fost văzut părăsind Penitenciarul Jilava, pe poarta folosită în mod normal de personalul închisorii. S-a îndreptat grăbit spre maşina care îl aştepta şi a refuzat să vorbească cu jurnaliştii care îl aşteptau, potrivit ProTV .

Săptămâna trecută, magistraţii au aprobat cererea sa de eliberare condiţionată, semnată, de altfel, şi de conducerea penitenciarului în care îşi executa pedeapsa, în motivare precizându-se că Remus Truică a fost un deţinut model, a participat la toate activităţile şi, în plus, în perioada petrecută în închisoare a fost şi angajat la o firmă de arhivare.

După ce s-a făcut calculul, s-a constatat că, datorită implicării sale în activităţi, Remus Truică a câștigat nu doar bani, ci şi 200 de zile de libertate. Acestea s-au adăugat la perioada pe care a executat-o deja din cei şapte ani, cât a primit după ce a fost condamnat în anul 2020 în dosarul Ferma Băneasa, astfel că el a fost eliberat condiţionat după ce a stat în închisoare doar jumătate din perioada prevăzută iniţial.

Vă reamintim că în luna mai şi fostul primar din Constanţa, Radu Mazăre, s-a bucurat de indulgenţa judecătorilor şi a fost eliberat condiţionat. El s-a oprit atunci în faţa penitenciarului şi a purtat uhn scurt dialog cu jurnaliştii, declarându-le acestora că intenţionează să se retragă din viaţa publică.

Revenind la Remus Truică, trebuie precizat că, spre deosebire de fostul primar din Constanţa, el a achitat toate cheltuielile judiciare, plus partea lui din prejudiciul de peste 145 de milioane de euro, care a fost estimată de procurori la un milion de euro.

Milionarul român Remus Truică, fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase, nu a fost singurul condamnat în dosarul Ferma Băneasă. Alături de el au mai fost acuzaţi Paul al României, care a primit 3 ani şi 4 luni cu executare, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz, care şi ei au fost condamnaţi la câte 5 ani închisoare cu executare şi, de asemenea, avocatul Robert Roşu, condamnat tot la 5 ani cu executare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii