De ce a anulat BBC un interviu cu Boris Johnson. A fost o greşeală „jenantă și dezamăgitoare”

De ce a anulat BBC un interviu cu Boris Johnson. A fost o greşeală „jenantă și dezamăgitoare”

BBC a anulat un interviu în prime-time cu fostul prim-ministru britanic Boris Johnson, după ce una dintre cele mai cunoscute prezentatoare i-a trimis din greșeală acestuia notițele pregătite pentru întrebările ei.

 Fostul premier britanic Boris Johnson FOTO: EPA EFE

Fostul premier britanic Boris Johnson FOTO: EPA EFE

Laura Kuenssberg, fost editor politic al BBC și în prezent gazda principalului său program de știri de duminică dimineața, a declarat că i-a trimis din greșeală lui Johnson notele „într-un mesaj destinat echipei mele”, ceea ce a însemnat că interviul a trebuit să fie anulat, potrivit Reuters.

„Este foarte frustrant și nu are rost să pretindem că este altceva decât jenant și dezamăgitor, deoarece există o mulțime de întrebări importante care trebuie puse. Dar lăsând fețele roșii deoparte, onestitatea este cea mai bună politică”, a declarat Kuenssberg pe X. `

În calitate sa de radiodifuzor public, BBC face obiectul unei examinări minuțioase cu privire la modul în care îi trage la răspundere pe politicieni, corespondenții politici principali fiind adesea acuzați pe rețelele sociale că favorizează un partid în detrimentul celuilalt.

Interviul urma să fie difuzat joi seara și fusese anunțat ca primul interviu TV important al lui Johnson pentru a-și promova memoriile.

Se aștepta ca Johnson să discute despre gestionarea de către guvernul său a pandemiei COVID și despre partidele din Downing Street care au contribuit la sfârșitul mandatului său de prim-ministru.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că greșeala a făcut interviul „nesustenabil” și că radiodifuzorul și echipa lui Johnson au convenit să îl anuleze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Sondaj BCS cu cifre mai aproape de realitate

3 De citit...

4 Apar dezvăluiri din interior de ce a decis Iranul să lanseze atacul surprinzător de puternic cu rachete balistice

5 Fata lui Isărescu, la Fondul Proprietatea...