De câți bani ai nevoie să fii fericit. Ce arată studiile

De câți bani ai nevoie să fii fericit. Ce arată studiile

V-ați întrebat vreodată dacă poți pune un preț pe fericire? Se pare că da, iar studiile din Europa și SUA vin cu cifre concrete despre acest lucru.

Unii spun că în jur de 500.000 de dolari pe an i-ar face fericiți

Unii spun că în jur de 500.000 de dolari pe an i-ar face fericiți FOTO Pixabay

Se spune că banii nu aduc neapărat fericirea, dar pare că există un prag financiar la care mulți „mileniali” s-ar simți... fericiți.

În SUA, spre exemplu, 6 din 10 persoane cred că banii sunt esențiali pentru menținerea fericirii în cuplu, conform studiului Empower realizat de Harris Poll.

Astfel, milenialii americani au estimat că pentru a se simți fericiți din punct de vedere financiar au nevoie de un salariu anual de 525.000 de dolari.

Generația Z și cei din generația X s-au poziționat la 128.000 și, respectiv, 130.000 de dolari, iar cei din generația Boomers s-au situat la 124.000 de dolari pe an.

Și dacă te întrebi câtă avere trebuie să aduni pentru a atinge acea fericire financiară, americanii cred că 1,2 milioane de dolari în cont ar fi suficienți.

Cei din Europa de Est sunt fericiți cu mai puțin bani

În Europa, cerințele sunt mai modeste. Locuitorii din Europa de Vest și Scandinavia consideră că un venit anual de aproximativ 92.000 de euro ar fi punctul de cotitură pentru ca viața lor să fie una fericită. În Europa de Est, însă, suma este mult mai accesibilă, în jur de 41.000 de euro.

Studiul, citat de Aleph News , arată că pentru majoritatea oamenilor, fericirea financiară aduce cu sine libertatea de a plăti facturile la timp (67%), de a trăi fără datorii (65%), de a se bucura de un lux zilnic fără griji (54%) și de a deține o casă (45%).

Bogații au și ei părerea lor. Conform studiului, aceștia susțin că o avere considerabilă nu garantează fericirea, dar cu siguranță o facilitează. A avea mai mulți bani înseamnă mai multe opțiuni pentru vacanțe, cumpărături și un stil de viață mai confortabil.

Cu toate acestea, se pare că secreția așa numiților hormoni ai fericirii, cum ar fi serotonina și dopamina, acționează pe o perioadă destul de scurtă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 Loredana, se pare, a intrat în ultima fază...

3 VIDEO A fost descoperit prostul anului în România

4 Cine este milionarul român care a sărbătorit alături de Donald Trump, la Mar-a-Lago

5 „Obișnuiți-vă cu ideea / ”. Semnificația pozei, devenită virală, cu Elon Musk în timp ce cară o chiuvetă la Casa Alba