De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării

FCSB are două victorii în grupa Europa League, după ce s-a impus cu 4-1 în fața lui RFS și cu 1-0 pe terenul lui PAOK Salonic. Campioana României este surpriza de până acum a competiției, fiind pe locul 4 în clasament, la egalitate de puncte cu alte 4 formații care au maximum de puncte: Lazio, Tottenham, Anderlecht și Lyon.

FCSB s-a impus eroic pe terenul lui PAOK Salonic. Foto Facebook

FCSB s-a impus eroic pe terenul lui PAOK Salonic. Foto Facebook

Deși pare devreme pentru calcule, pentru că mai sunt încă 6 etape de disputat, FCSB are șanse bune de a prinde unul dintre primele 24 de locuri, care duc în primăvara europeană. Ba chiar și la primele 8 poziții, care duc direct în optimi. Potrivit statisticienilor de la Opta, pentru a fi sigură de clasarea între primele 8 echipe, FCSB ar avea nevoie de 17 puncte în grupă. Adică să mai obțină 11 în următoarele 6 partide, în care va întâlni pe Rangers (deplasare), Midtjylland (acasă), Olympiakos (a), Hoffenheim (d), Qarabag (d) și Manchester United (a).

Cu 16 puncte, șansele ar fi de 98%, iar cu 15 s-ar ajunge la 73% șanse de calificare directă în optimi. Cu 14 puncte s-ar ajunge la 28%, iar cu 13 puncte, FCSB ar avea șanse de 2% să termine printre primele 8, scriu cei de la Opta.

Cu încă 5 puncte, FCSB merge sigur mai departe

Pentru varianta mult mai plauzibilă în care FCSB prinde primele 24 de poziții și merge în playoff (echivalentul 16-imilor de finală), campioana României ar mai avea nevoie de 3 puncte. Șansele sunt de 69% de calificare în acest caz. Pentru a fi 100% siguri de calificare, roș-albaștrii au nevoie de 11 puncte. Cu 10 puncte, șansele românilor sunt de 98%.

image

Cu 8 puncte, șansele de calificare sunt de 16%, iar cu 7 puncte șansele scad la 1%. Dacă FCSB nu ar mai face niciun punct în viitoarele 6 meciuri, campioana României nu ar avea cum termine printre primele 24 de echipe, potrivit Opta.

Ocupantele pozițiilor 9-24 joacă în playoff după următorul sistem: locul 9 cu locul 24, locul 10 cu 23, locul 11 cu 22 și așa mai departe. Câștigătoarele se vor califica în optimi, unde vor fi prezente primele 8 formații din grupă.

Următoarele meciuri ale FCSB în Europa League

  • 24 octombrie, ora 22.00: Rangers - FCSB
  • 7 noiembrie, ora 19.45: FCSB - FC Midtjylland
  • 28 noiembrie, ora 22.00: FCSB - Olympiacos
  • 12 decembrie, ora 19.45: TSG Hoffenheim - FCSB
  • 23 ianuarie 2025, ora 19.45: Qarabag - FCSB
  • 30 ianuarie 2025, ora 22.00: FCSB - Manchester United

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Isărescu, la Fondul Proprietatea...

2 VIDEO Trebuie să vedeți asta cu Geoană! Ăsta chiar e prostănac! Și se mai și încurcă în minciuni!

3 „Se spălau pe dinți cu furtunul și Patriciu, și Gigi Becali” / Fostul șef al Arestului Central povestește cum se amestecau VIP-urile printre borfașii de…

4 Fostul polițist Magdalena se pensionează la 48 de ani și va avea o pensie de cel puțin 25.000 de lei pe lună

5 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale