De câte ori s-a răzgândit Putin până a invadat Ucraina și cum a luat decizia: „Rusia a subestimat serios situația”

De câte ori s-a răzgândit Putin până a invadat Ucraina și cum a luat decizia: „Rusia a subestimat serios situația”

Rusia a subestimat situația din Ucraina și a avut alimente, combustibil și muniție pentru militari doar pentru trei zile. De asemenea, invazia a fost amânată de mai multe ori până pe 24 februarie.

Putin s-a răzgândit de trei ori până a invadat Ucraina FOTO EPA EFE

Putin s-a răzgândit de trei ori până a invadat Ucraina FOTO EPA EFE

Informația a fost dezvăluită de Vadim Skibitski, directorul adjunct al informațiilor militare ucrainene, scrie The Kyiv Independent. Aceasta a explicat culisele invadării Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin a amânat invazia de trei ori, după ce a avut discuții cu Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, și cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Skibitski a declarat pentru sursa citată mai sus că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei l-a îndemnat pe Gerasimov să avanseze cu invazia. Totodată, liderul de la Kremlin a investit semnificativ în pregătirea militarilor.

Conform informațiilor noastre, pentru a treia oară ofensiva a fost amânată la mijlocul lunii februarie”, a spus acesta.

Acesta a mai spus că unitățile militare ruse implicate în invazia planificată au fost aprovizionate cu alimente, muniție și combustibil doar pentru trei zile, indicând că Rusia a subestimat serios situația.

Se pare că decizia Rusiei de a invada Ucraina a fost luată de Vladimir Putin într-o izolare aproape completă. Acesta s-a consultat doar cu cei mai apropiați oameni de încredere ai săi, un factor important văzut ca un motiv cheie pentru eșecurile ofensivei rusești.

Se dă vina pe Occident

Imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, gazdele emisiunilor TV de la Moscova au prezis cu încredere că în câteva zile trupele ruse vor defila prin Kiev. Asta a fost acum aproape 10 luni.

În noiembrie, aceiași prezentatori au avut o confruntare sumbră, când au anunțat „decizia dificilă” a armatei de a retrage forțele ruse din Herson - singura capitală regională ucraineană pe care Rusia a reușit să o captureze și să o ocupe de la invadarea Ucrainei pe 24 februarie. Cu doar șase săptămâni în urmă, președintele Putin a susținut că a anexat regiunea Herson, împreună cu alte trei teritorii ucrainene, insistând că vor face parte pentru totdeauna din Rusia.

Am vrut ca steagul nostru să arboreze la Kiev în martie”, a spus prezentatorul Vladimir Soloviov telespectatorilor emisiunii sale „Seara cu Soloviov“. „A fost dureros când trupele noastre s-au întors de la Kiev și Cernihiv. Dar acestea sunt legile războiului... ne luptăm cu NATO”.

Exact așa încearcă Kremlinul să răspundă din punct de vedere informațional: dând vina pe Occident. Mesajul din presa de stat rusă este că, în Ucraina, Rusia face față puterii combinate a Americii, Marii Britanii, UE și NATO. Cu alte cuvinte, eșecurile pe câmpul de luptă nu sunt vina Kremlinului, ci opera inamicilor externi.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”