De cât timp ești pe WC? China a instalat cronometre în toaletele unui obiectiv turistic celebru. „M-am simțit urmărit”

De cât timp ești pe WC? China a instalat cronometre în toaletele unui obiectiv turistic celebru. „M-am simțit urmărit”

Grotele budiste Yungang din provincia Shanxi - China, sit aflat în patrimoniul UNESCO, sunt în centrul unor dezbateri pe rețelele sociale după instalarea unui set de cronometre digitale deasupra unui rând de cabine de toaletă.

imaginile cu toaletele dotate cu cronometre au fost distribuite pe Weibo. FOTO e.vnexpress.net

imaginile cu toaletele dotate cu cronometre au fost distribuite pe Weibo. FOTO e.vnexpress.net

Cu 51.000 de statui sculptate în 252 de peșteri și nișe în urmă cu aproximativ 1.500 de ani, Grotele budiste Yungang sunt una dintre cele mai apreciate atracții turistice din China, însă toaletele de aici au atras recent atenția într-o măsură mai mare decât priveliștile din acest sit, potrivit CNN.

Într-un videoclip distribuit recent pe diverse site-uri chineze de știri și de socializare se văd mai multe cronometre instalate deasupra unor cabine de toaletă pentru femei.

Fiecare cabină are propriul contor digital, iar atunci când este neocupată, ecranul LED afișează cuvântul „empty” , în verde, indicând că respectiva cabină este liberă.

Dacă înăuntru este însă cineva, ecranul afișează cu roșu numărul de minute și secunde în care ușa a fost încuiată.

Grotele budiste Yungang. FOTO Facebook Paxsion Cheng P

Grotele budiste Yungang. FOTO Facebook Paxsion Cheng P

Reprezentanții sitului spun că nu vor da turiștii afară dacă stau prea mult în toalete

Imaginile cu respectivele cabine de toaletă au fost filmate de o persoană care a vizitat situl și care le-a trimis ziarului local de stat la Xiaoxiang Morning Herald.

„Mi s-a părut destul de avansat din punct de vedere tehnologic, nu trebuie să stai la coadă afară sau să bați la ușa băii. Dar mi s-a părut, de asemenea, un pic jenant. M-am simțit ca și cum m-ar fi monitorizat", a mărturisit persoana respectivă, citată de publicația chineză.

Un reprezentant al obiectivului turistic a declarat pentru Xioxiang Morning Herald că temporizatoarele „nu sunt acolo pentru a controla duratele în care puteți folosi toaletele".

Ele asigură „bunăstarea tuturor oaspeților, în cazul în care unii dintre ei folosesc toaleta pentru o perioadă prelungită și apare o urgență" a explicat un membru al personalului obiectivului turisticpentru ziarul de stat Nanchang Evening News.

„De ce nu cheltuiesc banii pentru a construi mai multe toalete?"

Măsura a stârnit numeroase dezbateri pe site-urile de socializare din China.

„Un sit turistic nu este un birou - cine și-ar petrece timpul în toalete? Este cu adevărat necesar?", a întrebat un internaut.

„De ce nu cheltuiesc banii pentru a construi mai multe toalete?", a întrebat altcineva

Alții admit că respectivele cronometre i-ar putea ajuta pe cei care au urgențe medicale reale și care nu pot apela la asistență.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii