David Popovici, răspuns la cea mai așteptată întrebare: „Iei aurul olimpic?“

David Popovici, răspuns la cea mai așteptată întrebare: „Iei aurul olimpic?“

David Popovici (19 ani) pare că galopează spre aurul olimpic, la Paris, în proba de 200 de metri liber. Adevărul a arătat aici de ce înotătorul de la CS Dinamo e chiar mare favorit, înaintea finalei de luni seara, de la ora 21.40 (TVR, Eurosport, platforma Max). Concret, Popovici a fost cel mai bun, atât în serii, cât și în semifinale. Și, chiar dacă sportul de performanță e imprevizibil, David are, în mod evident, prima șansă la aurul olimpic.

David Popovici. FOTO: Arhiva Adevărul

David Popovici. FOTO: Arhiva Adevărul

Imediat după semifinala în care și-a depășit, în mod clar, rivalii, românul a acordat un interviu pentru TVR. Iată declarațiile sale:

*Sunt foarte mulțumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi era să mă calific către următoarea finală. Am fost primul și e foarte tare. N-a fost o cursă ușoară, dar n-a zis nimeni că trebuie să fie ușor.

*Publicul de la Paris e incredibil. Am mai fost la Jocurile Olimpice (n.r. – în 2021, la Tokyo), dar în pandemie nu era public. Acum, văd și eu ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice...

*Atmosfera din sală, care e arhiplină, mă și copleșește, mă și motivează, mă și sperie, mă și entuziasmează. E foarte tare. Mă sperie, bineînțeles. Mă sperie cam aceleași lucruri care vă sperie și pe voi. Numai că, din fericire, am destul de multă experiență la acest nivel și chiar dacă sunt om și mă sperie multe lucruri, înotând aici, la acest nivel, simți că trăiești. Frica te face să simți că trăiești cu adevărat.

*Medalie mâine? Habar n-am, vedem...

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 Câteva secrete ale Mossad...

5 Sex în Duma de stat a Rusiei / Un deputat căsătorit a fost filmat, în birou, în companiei Dianei, o escortă de lux