David Popovici nu va fi portdrapelul României la Olimpiadă. Cine va purta steagul delegației noastre

David Popovici nu va fi portdrapelul României la Olimpiadă. Cine va purta steagul delegației noastre

David Popovici nu va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, la cererea sa, deoarece cursele sale sunt programate în preajma evenimentului de deschidere. Agenția Națională pentru Sport i-a ales pe canotorii Ionela și Marius Cozmiuc să joace acest rol onorant.

David Popovici a preferat să se concentreze doar pe cursele sale la Jocurile Olimpice. Foto EPA EFE

David Popovici a preferat să se concentreze doar pe cursele sale la Jocurile Olimpice. Foto EPA EFE

Ci doi soți au împreună cinci ediții de Jocuri Olimpice și au devenit modele pentru generații întregi de canotori. În plus, disciplina lor este considerată cu cele mai mari șanse la medalii la Paris 2024 (26 iulie - 11 august), aproape jumătate din întreaga delegație a României fiind formată din canotori.

Ionela Cozmiuc are opt medalii în carieră, e triplă campioană mondială și triplă campioană europeană și a participat la două ediții de Jocuri Olimpice: Rio 2016 și Tokyo 2020. Marius Cozmiuc are nu mai puțin de 11 medalii în carieră, e dublu campion european și campion mondial, vicecampion olimpic la Tokyo 2020. A evoluat până acum la trei ediții ale Jocurilor: Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020.

Ionela și Marius Cozmiuc vor purta steagul României la ceremonia de deschidere a JO. Foto Facebook

Ionela și Marius Cozmiuc vor purta steagul României la ceremonia de deschidere a JO. Foto Facebook

„E una dintre cele mai fericite zile din viața noastră! Este greu să povestești despre mândria de a fi român, noi o simțim și o trăim zi de zi. Suntem onorați până la lacrimi și, în același timp, credeți-ne că vom fi și mai buni la Jocuri . Pentru că e vorba de România și asta rimează cu mândria”, au declarat Ionela și Marius Cozmiuc, conform Agenției Naționale pentru Sport.

Elisabeta Lipă: Sunt doi sportivi-model

"Am fost portdrapelul României de două ori, la Sydney şi la Atena. Este ceva extrem de frumos pentru un sportiv să dea ritmul, să fie ştrocul echipei şi mulţumesc Comitetul Executiv pentru că au dat onoarea de a fi portdrapelul României familiei Cozmiuc. Sunt doi sportivi de excepţie, de care suntem foarte mândri, care reprezintă România cu cinste şi onoare. Sunt doi sportivi foarte buni, doi sportivi reprezentativi ai lotului olimpic de canotaj, doi sportivi model şi cu siguranţă rezultatele lor la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi foarte frumoase. Nimic nu este întâmplător, defilarea va fi pe apă, portdrapelul vine dintr-un sport de apă", a afirmat și Elisabeta Lipă, șefa ANS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii