DATORNICII/European Food, Complexul Energetic Hunedoara și SRTv, cei mai mari datornici la bugetul de stat

DATORNICII/European Food, Complexul Energetic Hunedoara și SRTv, cei mai mari datornici la bugetul de stat

European Food, Complexul Energetic Hunedoara și Societatea Română de Televiziune sunt cei mai mari datornici la bugetul de stat, potrivit datelor publicate, marți, de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Astfel, potrivit listei contribuabililor mari cu obligații restante către bugetul de stat, European Food figurează cu o sumă de 400,8 milioane lei (unde 400,1 milioane lei reprezintă obligații fiscale contestate), deținând prima poziție în topul datornicilor. Pe locul doi se află Complexul Energetic Hunedoara, cu 174,7 milioane lei, iar pe trei Societatea Română de Televiziune, cu 170,3 milioane lei.

Poziția a patra este deținută de firma Doly-Com cu obligații fiscale de 101,7 milioane lei, din care suma 96,4 milioane lei este contestată. Public Games se află pe locul al cincilea cu datorii de 89,4 milioane lei.

Potrivit ANAF, 186 de mari contribuabili, cu restanțe de peste 100.000 lei, înregistrează obligații fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligații de plată principale și 684 milioane de lei obligații accesorii.

'2.486 de contribuabili mijlocii, cu restanțe mai mari de 50.000 lei, au obligații fiscale restante în cuantum total de 3,80 miliarde de lei, din care obligații de plată principale în sumă de 2,85 miliarde de lei și obligații fiscale accesorii în sumă de 950 milioane de lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate. Deoarece în săptămâna 25-29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală, și pentru a asigura publicarea unor informații cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuabili, instituții publice, persoane fizice cu obligații fiscale restante rezultate și din activități economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.500 lei', se arată într-un comunicat al Agenției.

Sunt exceptate de la publicare obligațiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată și cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.

'Lista debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante se publică în baza art. 162 din Codul de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015. Cuantumurile de la care obligațiile fiscale restante fac obiectul publicării pe pagina de internet a ANAF și Procedura de publicare a listelor debitorilor și cuantumul obligații fiscale restante înregistrate au fost aprobate prin OPANAF nr. 558/2016. Contribuabilii cu restanțe fiscale înregistrate au primit notificări prealabile și li s-a oferit astfel posibilitatea stingerii datoriilor sau clarificării situației fiscale', se mai spune în comunicat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

2 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

3 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

4 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron

5 Navă rusească prinsă în Marea Irlandei „șurubărind” într-o zonă cu conducte de energie și cabluri submarine de internet