Data de închidere a circulaţiei pe Transfăgărăşan a fost amânată datorită condiţiilor meteo favorabile

Data de închidere a circulaţiei pe Transfăgărăşan a fost amânată datorită condiţiilor meteo favorabile

Circulaţia pe Transfăgărăşan nu se va închide pe 20 octombrie având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie", informează CNAIR printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Acest normativ reglementează unitar circulaţia rutieră pe DN 7C (Transfăgărăşan, n.r.) şi DN 67C (Transalpina, n.r.) în vederea asigurării viabilităţii acestora prin prisma condiţiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate şi a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

În perioada de iarnă, când condiţiile meteorologice nu permit circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă, aceasta este interzisă pe DN 7C - "Transfăgărăşan" între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Pe de altă parte, Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800), a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.

"Menţionăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă", se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”