Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la directoare.”

Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la directoare.”

Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! Surse bine informate din anturajul conducerrii PSD spun că scandalul Tarom nu se va opri la doar la ministrul Răzvan Cuc. „Cuc s-a dus la ordin acasă la directoare. Va fi scandal mare. El trebuie să recunoască în fața procurorilor, dacă nu există deja înregistrări”, declară aceste surse. Conform informațiilor de presă, personajul din anturajul premierului Viorica Dăncilă care s-a implicat în campania de la moțiunea de cenzură ar fi Florea Voinea, zis Ică. Însă Ică a făcut-o de capul lui? Cine era beneficiarul direct al activității sale, nu premierul? 

În privința personajului din PSD care l-ar fi putut trimite pe Cuc acasă la directoare lucrurile par destul de simple, dacă ne aducem aminte ce organizație l-a susținut pe Cuc să redevină ministru al transporturilor. Da, vorbim despre baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene. Acuzat și de Ponta în ziua moțiunii că a trimis un deputat cu telefonul la parlamentarii Pro România. Incidentul cu Ponta îmbrâncind-ul pe trimisul lui Arsene a făcut valuri în ziua moțiunii.

Filmarea întâlnirii dintre Cuc și Mezei din fața casei fostei directoare Tarom: 

Cuc s-a autodenunțat că a cerut lista pasagerilor Tarom  
 
Ministrul Răzvan Cuc a admis vineri seară că i-a cerut fostei șefe  a TAROM, Mădălina Mezei, numele parlamentarilor care aveau programate zboruri în ziua moțiunii de cenzură și care erau cursele care îi aduceau la București. Acestea sunt informații la care, potrivit legii, nu ar trebui să aibă acces. În urmă cu aproape două luni, chiar Cuc se arata deranjat de faptul că în presă au apărut informații că el a zburat la Salonic, în Grecia, la bordul unei aeronave TAROM.

„Am întrebat-o, într-adevăr, pe doamna Mezei, ce parlamentari zboară, dacă totul este în regulă, și dacă își fac cursele cum trebuie”, a declarat Răzvan Cuc, într-o conferință de presă, încercând să răspundă acuzațiilor fostei șefe a TAROM.

Mădălina Mezei declarase cu câteva ore înainte: „Mi-a cerut domnul ministru să identific senatorii și deputații aflați la bord. I-am arătat, după care a zis că mă contactează a două zi să îmi spună finalul deciziei dumnealui. (..) A doua zi domnul ministru m-a chemat și mi-a spus că trebuie să anulăm una dintre curse și că să procedez în sensul asta. Și atunci i-am spus că din păcate asta nu stă în puterea mea”.

Atât numele asociat unei rezervări și unui bilet de avion, cât și data la care este programată călătoria sunt așa numite de legislație date PNR, la care ministrul Transporturilor nu ar trebui să aibă acces, deși nu ar trebui să le ceară, iar fosta directoare a TAROM nu ar fi trebuit să i le dea.

Potrivit legislației, datele din registrele cu numele pasagerilor pot fi trimise:

către autoritățile române în cadrul cooperării transfrontaliere pentru prevenirea și combaterea actelor de terorism, a infracțiunilor conexe acestora și a infracțiunilor contra securității naționale, precum și pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale;

către organele judiciare în condițiile Codului de procedură penală;

către organele de stat cu atribuții în domeniul securității naționale.

Potrivit legii nr. 284/2018, datele colectate de la transportatorii aerieni de către Unitatea națională de informații privind pasagerii, o structură de specialitate, fără personalitate juridică, în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pot fi transmise către următoarele autorități competente:

a) Poliția Română;
b) Poliția de Frontieră Română;
c) Direcția Generală de Protecție Internă;
d) Direcția Generală Anticorupție;
e) Serviciul Român de Informații;
f) Serviciul de Informații Externe;
g) Ministerul Apărării Naționale: Direcția generală de informații a apărării;
h) Ministerul Public;
i) Agenția Națională de Administrare Fiscală: Direcția Generală a Vămilor.
Potrivit site-ului TAROM, pasagerii furnizează aceste date cu caracter personal în scopul efectuării rezervărilor, emiterii unui bilet, obţinerii unor servicii auxiliare, facilitării procedurilor de graniţă şi asigurării accesului oficiilor guvernamentale la aceste date. „În acest sens, pasagerul autorizează transportatorul să reţină aceste date şi să le transmită oficiilor proprii, agenţilor autorizaţi, altor transportatori, furnizorilor de servicii auxiliare sau autorităţilor guvernamentale, indiferent de ţara în care îşi au sediul”, scrie pe site-ul companiei de stat.



populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Simple zvonuri?

3 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!