Dan Șucu taie în carne vie la Rapid: cel mai dur mesaj de când a intrat în fotbal arată ce urmează la club
Rapid a abordat lupta pentru titlu la doar 4 puncte de FCSB, ocupanta locului 1 după sezonul regulat, însă ce a urmat în play-off a fost un dezastru fotbalistic pentru formația finanțată de Dan Șucu.
Dan Șucu, acționar majoritar Rapid. FOTO: Arhiva Adevărul
În ultimele șapte etape, Rapid a „reușit“ să piardă șase meciuri și să facă un egal! Bilanț cu care a ajuns pe penultimul loc de play-off. Între timp, titlul a și fost câștigat de FCSB, iar Rapid și-a luat adio și de la o participare în cupele europene. Pentru acest obiectiv secundar era nevoie de o clasare pe locurile 2 sau 3. Și cum Rapid e la opt puncte de podium, când mai sunt doar nouă puncte puse în joc, e clar că și această țintă a fost compromisă deja, în proporție de 99%.
În acest context, urmează o veritabilă revoluție la club! Antrenorul Cristiano Bergodi a fost dat afară deja, iar interimarul Bogdan Lobonț va avea aceeași soartă după ultima etapă din play-off. Și urmează și alte despărțiri / retrogradări! Aproape sigur, se va renunța și la președintele Daniel Niculae, inculpat în dosarul materialelor pirotehnice.
Chiar dacă n-a confirmat, în mod oficial, aceste mutări drastice, Dan Șucu a lăsat de înțeles că va tăia în carne vie, după ultima rundă din play-off.
Ce a scris Dan Șucu?
Stimați Rapidiști,
Faptul că nu am reușit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toți - pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajații clubului, cât și pentru cei doi acționari, în egală măsură.
Rezultatele proaste din acest an, în condițiile în care investițiile au crescut substanțial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanța tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri.
Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este și el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă și riguroasă a tuturor angajaților stă la baza performanței, a eficienței firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajați și de proprietari pentru manageri.
Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obișnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm și exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea și performanța în club.
În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reușit să creștem repede și sănătos, managerii și-au asumat responsabilitățile, iar gestiunile sunt ținute curat, ireproșabil.
Acum, însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă.
Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonț nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toți jucătorii știu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce privește continuarea activității lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment. Avem jucători tineri, cu potențial, care își așteaptă șansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune.
Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă și să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor.
Am mai spus-o și o repet: manageri băieți buni nu există! Exista doar manageri corecți, care mulțumesc celor care merită să primească mulțumiri și care îi sancționează pe cei care merită sancționați, și fac acest lucru constant și echilibrat.
Am apreciat Rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicația, cu dorința de a lupta până la ultimul strop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puțin decât semenii lor.
Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută și nu se comentează.
Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinați și hotărâți!
??? ?̦???
Play-off, etapa a 7-a
Sâmbătă
FCSB – Farul Constanța 2-1
Duminică
CFR Cluj – Sepsi 2-1
Luni
Rapid – Universitatea Craiova 1-2
Clasament
1. FCSB 49 de puncte
2. Universitatea Craiova 37p*
3. CFR Cluj 37p*
4. Farul Constanța 35p*
5. Rapid 29p*
6. Sepsi 28p*
*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.
**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.
Sursa: adevarul.ro