Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor

Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor

Dan Diaconescu, fost realizator TV, este acuzat de sex cu minore și folosirea prostituției infantile. Înregistrări video descoperite în telefonul unui suspect arată că Diaconescu a fost filmat în dormitorul unui apartament din Constanța.

Dan Diaconescu, ridicat de poliție de acasă în aprilie 2023 - FOTO INQUAM Photos OctavGanea

Dan Diaconescu, ridicat de poliție de acasă în aprilie 2023 - FOTO INQUAM Photos OctavGanea

Dan Diaconescu, fost realizator TV , este în centrul unui scandal grav, fiind acuzat de sex cu minore și folosirea prostituției infantile. Înregistrări video descoperite în telefonul unui suspect arată că Diaconescu a fost filmat în dormitorul unui apartament din Constanța.

Fișierele, realizate cu o cameră ascunsă, sunt acum probe în procesul în care fostul patron OTV este judecat pentru infracțiuni grave. Procesul continuă, cu următorul termen stabilit pentru 4 septembrie 2024. În timp ce Dan Diaconescu contestă legalitatea probelor, instanța le consideră valide.

Martorii afirmă că materialele audio-video cu Dan Diaconescu au fost realizate pentru șantaj și au fost descoperite de polițiști în telefonul unei persoane din cercul fetelor implicate.

Dan Diaconescu este acuzat de procurori că a întreținut raporturi sexuale în 2020 și 2021 cu două surori, Alina și Adina Turceanu, pe atunci minore. Întâlnirile ar fi avut loc în prima fază într-o cameră de hotel din stațiunea Olimp și ulterior într-un apartament din cartierul Poarta 6 din Constanța, relatează Libertatea .

El a fost filmat într-un apartament aparținând martorului Vasile Giorgios Gemenedzidis, alături de una dintre adolescentele care practicau prostituția la acel moment, conform informațiilor din dosar.

Martor: „Am ascuns telefonul mobil pe un dulap”

Pe 15 martie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au descoperit aceste fișiere în telefonul unei persoane cercetate într-un dosar de complicitate la furt calificat și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Înainte ca (Dan Diaconescu) să ajungă la apartament, am ascuns telefonul meu mobil pe un dulap din dormitor, acoperit în aşa fel încât să nu se observe şi doar camera să rămână neacoperită, cu funcţia de înregistrare pornită, tot în ideea de a-l filma pe Dan Diaconescu pentru a-l șantaja ulterior,” a declarat unul dintre martori în fața instanței.

Judecătorii au respins cererea avocaților lui Dan Diaconescu de a exclude înregistrările audio-video din dosar, stabilind că probele au fost obținute legal: „nu există niciun motiv să se considere că ordonanța emisă de procuror la data de 15.03.2023 este nelegală”, probele audio-video „au fost obținute fără violarea dispozițiilor legale.”, au motivat ei, conform sursei citate.

Procesul lui Diaconescu, aflat la al cincilea termen, va continua pe 4 septembrie 2024 la Judecătoria Constanța. Diaconescu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru cereri de recuzare nejustificate. În trecut, fostul patron OTV a fost condamnat pentru șantaj și eliberat în 2017 după ce a executat două treimi dintr-o pedeapsă de 5 ani și 6 luni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Care este țara europeană cu cele mai urâte și mai depresive orașe, potrivit unui top realizat de un împătimit al călătoriilor

2 Demonstrație de forță rară a SUA în Europa. Avioane F-35, într-o misiune fulger, au exersat lovirea unor ținte care apar pentru foarte puțin timp

3 E disperare mare în AUR, Simion și Piperea dau atacul la voturile pensionarilor

4 „Nu ar trebui să se plângă” / David Popovici, atacat de Monica Iagăr, fostă campioană europeană și reprezentantă AUR

5 Atac mafiot în Halkidiki / Mai multe persoane au fost împușcate și înjunghiate într-un bar