Dan Barna: Mihai Goţiu, un coleg care o dată la două-trei zile cere demisia conducerii

Dan Barna: Mihai Goţiu, un coleg care o dată la două-trei zile cere demisia conducerii

Preşedintele USR, Dan Barna, a susţinut, luni, că senatorul Mihai Goţiu cere "o dată la două-trei zile" demisia conducerii partidului, după ce acesta din urmă l-a criticat pentru lansarea documentului programatic privind adoptarea de către USR a unei ideologii de centru-dreapta.

"Mihai este un coleg care o dată la două-trei zile cere demisia conducerii. E un lucru care face parte din farmecul USR. Dincolo de asta, poziţionarea partidului şi documentul doctrinar, referendumul de centru-dreapta care va avea loc în februarie, vin tocmai în logica de a prezenta românilor o alternativă şi o direcţie consistentă despre cum vrem să schimbăm România. Pentru că au fost până acum trei ani în care USR a dovedit în Parlament că are şi forţă şi energie şi capacitate de a reprezenta cetăţenii. Or, în acest moment, e fundamental necesar pentru România să vadă dinspre USR şi alianţa USR PLUS cum vrem să facem această schimbare. Iar poziţionarea doctrinară foarte clară în zona aceasta de centru-dreapta modern, de partid pro-european, care vrea o schimbare spre modernizarea României, este un pas necesar în maturizarea noastră ca organizaţie", a explicat liderul USR, la finalul şedinţei Birourilor reunite USR şi PLUS.

Întrebat cum comentează criticile recente ale unor parlamentari precum Florina Presadă sau Mihai Goţiu, Dan Barna a replicat că este dreptul acestora să îşi exprime punctul de vedere, iar USR "rămâne cel mai democratic partid" din spaţiul legislativ românesc.

"Este dreptul colegilor să îşi exprime punctul de vedere. Faptul că ei decid să o facă în spaţiul public este un lucru care este, cumva, reflectat în rezultatele pe care le obţin electoral intern. (...) E firesc să existe puncte de vedere diverse. Avem dezbateri, votăm, mergem mai departe. Asta facem de trei ani şi zic că facem o treabă destul de bună", a spus Barna.

Pe de altă parte, potrivit liderului USR, excluderile din partid care au avut loc în ultima perioadă s-au realizat în baza statutului.

"Excluderile şi suspendările sunt decizii pe care partidul le-a luat, fie la nivel local, fie la nivel naţional, ca urmare a unor sancţiuni în baza statutului. E un lucru firesc, există în toate partidele. Faptul că e USR e în lumina reflectoarelor şi excluderile din celelalte partide nu sunt considerate ştiri, pentru că sunt considerate normale, arată că USR reprezintă cu adevărat vocea cetăţenilor şi e un subiect de interes pentru cetăţeni. Cred că e bine că există dezbatere", a susţinut el.

Dan Barna a declarat că membrii USR care nu se vor pronunţa pentru poziţionarea ideologică a partidului pe centru-dreapta pot să rămână în partid.

"Un partid, cum este şi USR, reprezintă o direcţie de dezvoltare pentru o ţară la un moment dat. Colegii (...) sunt bine veniţi să rămână, mai departe, în partid. Oricine e bine venit în partid, aici nu avem niciun fel de dubiu, partidul este unul deschis, direcţiile însă sunt cele pe care le luăm împreună prin vot", a explicat el.

Totodată, Barna a confirmat că există discuţii cu jurnalistul Moise Guran privind implicarea acestuia în campania electorală a alianţei USR PLUS.

"Sunt discuţii deschise şi cu Moise Guran şi cu alte persoane din spaţiul public pentru a veni în acest proiect alianţei USR PLUS şi pentru a-l întări şi a-l consolida pe mai departe. Vom vedea cum se vor finaliza aceste discuţii", a completat preşedintele USR. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…