Dan Adamescu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru rămân în arest la domiciliu

Dan Adamescu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru rămân în arest la domiciliu

Omul de afaceri Dan Adamescu şi judecătorii Elena Rovenţa şi Sorin Viziru rămân în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă le-a respins, marţi, cererile de înlocuire a măsurii cu controlul judiciar, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile lui Dan Adamescu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti, care în 12 decembrie a decis ca aceştia să rămână în arest la domiciliu. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Omul de afaceri Dan Adamescu poate părăsi imobilul în care stă în arest în 24, 26, 29 şi 30 decembrie, precum şi în 2, 5, 6, 7 şi 8 ianuarie, între orele 08.00 şi 17.00, pentru a merge la o clinică de ortopedie. Adamescu a folosit în ultima perioadă un scaun cu rotile.

În 24 iunie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Cei patru judecători au stat în arest preventiv din 20 mai până în 30 august, când instanţa supremă a dispus măsura arestului la domiciliu. Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august, dată de la care este în arestul la domiciliu.

Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) şi Emanoil Postelnicu şi Gabriel Hanganu, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.

 


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...