Dalai Lama spune că se recuperează bine la New York după recenta operaţie suferită VIDEO

Dalai Lama spune că se recuperează bine la New York după recenta operaţie suferită VIDEO

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a dat asigurări, sâmbătă, într-un mesaj video postat cu ocazia celei de-a 89-a aniversări, că se recuperează bine la New York, după intervenția chirurgicală la genunchi, informează AFP, citată de Agerpres .

Cunoscut în lumea întreagă și pentru campania sa neîncetată în favoarea unei autonomii mai mari a Tibetului său natal, Dalai Lama a sosit în SUA la sfârşitul lui iunie pentru îngrijiri medicale.

„Am deja aproape 90 de ani şi nu mă simt rău, exceptând un uşor disconfort la nivelul picioarelor mele. Însă aceasta este inevitabil, e vârsta. Prin urmare, mă simt bine, puteţi fi liniştiţi”, a mărturisit, într-un video postat pe site-ul său, Dalai Lama, care şi-a redus deplasările în străinătate.

Liderul politic şi spiritual al tibetanilor

De la mijlocul secolului al XX-lea Dalai Lama este liderul politic şi spiritual al tibetanilor, Diabolizat în China, dar apropiat de SUA, el şi-a părăsit funcţiile de şef politic al poporului său în 2011.

La sfârşitul lui iunie 2024, un grup de responsabili americani, printre care fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, l-a vizitat la domiciliul său din Dharamsala, în nordul Indiei.

Liderul spiritual tibetan spune că se simte bine. FOTO captură video Facebook Dalai Lama

Liderul spiritual tibetan spune că se simte bine. FOTO captură video Facebook Dalai Lama

China, despre Dalai Lama: un „exilat politic angajat în activităţi separatiste antichineze”

Vizita a fost criticată atunci de China, care a anexat Tibetul în 1950, prin vocea ambasadorului său la New Delhi, calificându-l pe Dalai Lama drept un exilat politic angajat în activităţi separatiste antichineze sub acoperire religioasă".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii