CUTREMUR/SPECIALIST: Generalul Coldea suferă de DEMENȚĂ

CUTREMUR/SPECIALIST: Generalul Coldea suferă de DEMENȚĂ

Risc Seismic

Șeful operativ al SRI, gen.Florian Coldea, suferă de ani de zile de o boală misterioasă, cel puțin pentru marele public, care îl face să aibă o serie de mișcări necontrolate, extrem de ciudate și de vizibile în cîteva rînduri, cînd nr.2 în serviciul amintit a participat la diverse manifestări solemne. Ultima, ieri, la bilanțul SRI, cînd, iarăși, gesturile ieșite din comun ale militarului au fost remarcate de toată lumea. Un specialist reputat în domeniul medical a pus, după ziua de ieri, un verdict terifiant: generalul Coldea suferă de o boală extrem de gravă, care include printre efecte demența.

După ce, ieri, pe internet a început să circule un nou videoclip în care generalul Florian Coldea are mișcări spasmodice ale corpului, cu prilejul bilanțului anual al SRI – clip care se adaugă altora, similare, mai vechi – un cunoscut specialist în domeniul medical a pus, pe Facebook, un verdict crunt.

Potrivit unei postări pe contul de Facebook al reputatului medic ieșean Răzvan Constantinescu, medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași (pe care l-a și condus o perioadă) și șef de lucrări la UMF “Gr. T. Popa” Iaşi, șeful operativ al SRI suferă de o afecțiune extrem de gravă și de rară, numită sindromul ”Coreea Huntington”.

Întrebat de internauți dacă e sigur pe diagnosticul respectiv, medicul Răzvan Constantinescu a răspuns, sec: ”Predau chestia asta”. 

Boala Huntington este o afecţiune degenerativă, incurabilă şi fatală care se caracterizează prin demenţă, declin cognitiv, coordonare defectuoasă a muşchilor..

Boala Huntington sau Coreea Huntington este, potrivit siteului exploremedicinetv.ro, o boala ereditarǎ care cauzeazǎ degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier.

Boala Huntington are un impact semnificativ asupra abilitǎților funcționale ale unei persoane și duce la apariția probleme lor de coordonare și de echilibru, precum și la apariția problemelor de vorbire sau gȃndire. Cele mai multe persoane care suferǎ de boala Huntington dezvoltǎ simptome ȋn jurul vȃrstei de 40 -50 de ani, ȋnsǎ acestea pot apǎrea și mai devreme sau mai tȃrziu.

Semnul distinctiv al bolii Huntington este considerat mișcarea necontrolată a brațelor, a membrelor inferioare, a capului sau a feței. Boala Huntington provoacă, de asemenea, un declin mental, inclusiv ȋn ceea ce privește memoria, capacitatea de concentrare sau abilitatea de organizare.

Maladia Huntington duce la apariția depresiei, a anxietǎții și a furiei. Un alt simptom comun este un comportamentul obsesiv-compulsiv, moment ȋn care o persoană repetǎ aceeași întrebare sau realizeazǎ aceeași activitate ȋncontinuu.

Simptome ȋn cazul adulților:

• Mișcări involuntare sau convulsive
• Rigiditate musculară
• Mișcǎri anormale
• Probleme de echilibru
• Dificultate la înghițire, mȃncat sau vorbit
• Depresie
• Insomnie
• Obosealǎ
• Apariția maniilor sau a comportamentului obsesiv- compulsiv
• Gȃnduri suicidale
• Tulpurarea bipolarǎ
• Anxietate
• Inhibiție sexualǎ sau comportamente sexuale neadecvate

Din nefericire, nu existǎ un tratament specific pentru boala Huntington. Progresul maladiei nu poate fi inversat sau încetinit, deși acest lucru este scopul unor proiecte de cercetare dezvoltate ȋn prezent.  (Bogdan Tiberiu Iacob)




Risc Seismic


populare
astăzi

1 Cine și ce a urmărit? / Citiți aceste cifre și apoi decideți voi la ce manipulare am fost supuși în ultimele 30 de zile

2 Uite o informație interesantă despre exit-poll-urile de duminică ...

3 VIDEO Dragnea, anunț surprinzător în privința votului său pentru viitorul președinte

4 Voi ați citit asta? / Practic, la faza cu „racheta balistică intercontinentală” a Rusiei, ucrainenii au mințit și americanii au știut...

5 VIDEO Surprinzătorul motiv pentru care Ucraina a atacat cu drone fabrica de maioneză EFKO din Belgorod