CUTREMUR/Horia Simu DENUNȚĂ un consilier PREZIDENȚIAL, mâna DREAPTĂ a lui Băsescu!

CUTREMUR/Horia Simu DENUNȚĂ un consilier PREZIDENȚIAL, mâna DREAPTĂ a lui Băsescu!

Risc Seismic

Cutremur adevărat! Horia Simu, care tocmai a fost trimis în judecată într-un dosar cu retrocedări ilegale, a postat pe pagina sa de Facebook un denunț cu privire la Daniel Andrei Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale - Departamentul Securității Naționale - și Director al Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații, mâna dreaptă a fostului președinte Traian Băsescu.

Pe pagina sa de , Horia Simu transmite că își pune o întrebare foarte importantă, și anume dacă DNA chiar face justiție sau dacă caută un țap ispășitor, spunând că procurorii nu au folosit informațiile pe care acesta le-a prezentat în legătură cu fostul consilier prezidențial Daniel Moldoveanu. Precizăm că Horia Simu a fost inculpat și trimis în judecată de către DNA în dosarul retrocedărilor ilegale.

Iată mesajul integral al lui Horia Simu:

„DECLARAȚIE DE PRESĂ

In Romania, sistemul mafiot a fost organizat si condus de catre anumiti membrii marcanti ai serviciilor de informatii, persoane care aveau mijloacele sa puna in aplicare atat santajul cat si presiunea asupra acelor oameni de afaceri care nu ar fi cedat santajului lor. Faptul ca sistemul mafiot inca rezista este dovada ca acesti oameni scapa totdeauna, punandu-mi intrebarea daca DNA cauta adevarul sau cauta sa gaseasca doar tapi ispasitori pentru vina de a fi trait in Romania. Ultimul dosar in care am fost trimis in judecata este un nou exemplu in acest sens:

Daniel Moldoveanu – SEFUL COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII – ADICA FORUL CARE CENTRALIZEAZA ACTIVITATEA TUTUROR SERVICIILOR DE INFORMATII DIN ROMANIA, este cel care a venit la mine CERANDU-MI sa-i dau un dosar de care sa se ocupe ca sa-i iasa si lui niste bani – s-a grabit anul trecut (la doua saptamani dupa arestarea mea) sa se autodenunte pentru a scapa. Cine l-a invatat sa faca asta??? De ce DNA a ignorat toate dovezile impotriva lui – inclusiv declaratiile CONTRADICTORII ale prietenilor lui? Daca eram vinovati, era normal sa stam impreuna pe banca acuzatilor nu sa-l faca scapat!

Mai mult, vazand denutul calomnios facut de Daniel Moldoveanu, am denuntat si alte fapte de coruptie ale acestuia dar care au fost ignorate de DNA.

Cat despre doamna Crinuta Dumitrean, tot ce pot preciza este ca nu am cunoscut-o vreodata. Domnul Moldoveanu a mentionat in schimb, in denuntul de la DNA, faptul ca s-a intalnit cu dansa si a intrebat-o despre stadiul revendicarilor. Domnul Moldoveanu a mai intermediat si alte revendicari si tranzactii comerciale pe care nu e avea in atributiile legale.

Sunt la dispozitia opiniei publice si a jurnalistilor pentru orice fel de lamuriri.

Consider ca opinia publica ar trebui sa se intereseze la fel de mult de artizanii sistemului trecut si pentru ce motive ei sunt acoperiti si de actualul sistem. Daca tot e sa spunem adevarul, sa-l spunem pana la capat!”

Evenimentul Zilei, 9 februarie 2016/ Rețeaua ANRP. Cum s-a transformat un teren de CAP într-o vilă în St. Tropez. Numele consilierului prezidențial Daniel Moldoveanu, pe lista procurorilor DNA 

Denunțurile se țin lanț în dosarele instrumentate de DNA, în cazurile despăgubirilor frauduloase cu terenuri. Ultimul caz: un teren agricol supraevaluat cu aproape opt milioane de euro. Detaliile ultimei anchete a procurorilor anticorupție, din seria celor care au condus la destructurarea caracatiței de tip mafiot care funcționa la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), scot la iveală un fapt uluitor. Direcția Națională Anticorupție arată, într-un amplu comunicat, că de pe urma supraevaluării unui teren de 25 de hectare care a aparținut unui CAP, estimat la 875.000 de euro, unul dintre beneficiarii retrocedării frau duloase a obținut o sumă uriață de bani, din care și-a cumpărat o vilă de lux în Stațiunea Saint Tropez, din sudul Franței, cu 3,5 milioane de euro.

În acest caz este vehiculat și numele lui Daniel Andrei Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale - Departamentul Securității Naționale - și Director al Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații.

Afacerea cu iz penal a fost pusă la cale de Horia Simu, om de afaceri al cărui nume apare în dosarul în care este cercetată Crinuța Dumitrean, fosta șefă a ANRP. Pe 22 octombrie 2009, Simu a cumpărat, printr-un intermediar, drepturile litigioase, pentru o suprafață de teren situată în municipiul Constanța, prețul cesiunii fiind de 700.000 de euro. Intermediarul invocat de DNA ar fi fost off-shore-ul Rosintaly Management Limited (Cipru), despre care adevărul. ro susține că ar fi controlat de milionarul Horia Simu și consultantul Adrian Thiess, dar în actele oficiale este reprezentat de avocatul Andrei Buliga. Chestionat de „Evenimentul zilei”, Adrian Thiess a negat că ar avea vreo legătură cu offshore- ul din Cipru și ne-a spus că nu a beneficiat de pe urma acestei afaceri.

Ultima anchetă a procurorilor anticorupție, din seria celor care au condus la destructurarea caracatiței de tip mafiot care funcționa la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), scoate la iveală un fapt uluitor. Direcția Națională Anticorupție arată, într-un amplu comunicat, că de pe urma supraevaluării unui teren de 25 de hectare care a aparținut unui CAP, estimat la 875.000 de euro, unul dintre beneficiarii retrocedării frau duloase a obținut o sumă uriață de bani, din care și-a cumpărat o vilă de lux în Stațiunea Saint Tropez, din sudul Franței, cu 3,5 milioane de euro.

În această anchetă este vehiculat și numele lui Daniel Andrei Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale - Departamentul Securității Naționale - și Director al Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații. 

** Comunicatul DNA prin care Horia Simu a fost trimis în judecată în noul dosar:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

DUMITREAN CRINUȚA NICOLETA, la data faptelor președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și al Comisiei Centrale de Despăgubiri, cercetată sub control judiciar cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,
- luare de mită,

MIHAI CRISTIAN SEBASTIAN, VASILESCU OANA, BOGDAN DRAGOȘ și TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, la data faptelor membri în aceeași comisie din cadrul A.N.R.P., cercetați sub control judiciar cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

BACIU REMUS VIRGIL, la data faptei membru în aceeași comisie, în prezent aflat în stare detenție, pentru executarea unei pedepse privative de libertate, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

MARKO ATILLA GABOR, la data faptei membru în aceeași comisie, cercetat în lipsă cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

SAVU FLORENTINA, la data faptei consilier în cadrul A.N.R.P. – Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, cercetată sub control judiciar cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

SIMU HORIA, economist, cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,
- dare de mită (2 infracțiuni),
- spălare a banilor, în formă continuată,

DIMA ALIN HORAȚIU, expert evaluator, cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,
- luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 22 octombrie 2009, inculpatul Simu Horia, printr-un intermediar, a achiziționat drepturile litigioase ce priveau o suprafață de teren situată în municipiul Constanța, prețul cesiunii fiind de 700.000 euro.
De la acea dată, inculpatul Simu Horia a inițiat un complex de demersuri prin intermediul unor angajați ai societăților sale și prin intermediul unor persoane cu funcții de conducere din cadrul unor instituții publice, cu sprijinul cărora să urgenteze obținerea despăgubirilor prin intervenția acestora la nivelul autorităților implicate în procedura de retrocedare.
Urmare a acestor demersuri, la data de 26 mai 2011, inculpații Dumitrean Crinuța Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Bogdan Dragoș, Teodorescu Cătălin Florin și Marko Atilla Gabor, în calitate de președinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 247/2005 (privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente) și a altor prevederi legale, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Dima Alin Horațiu, prin care, valoarea unui teren în suprafață de 25 hectare situat în municipiul Constanța (zona Brătianu - Anadalchioi) a fost stabilită la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei.
Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului respectiv cu suma de 7.715.000 euro, echivalentul a 32.838.126 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat concomitent cu obținerea unui avantaj patrimonial de către inculpatul Simu Horia și alte persoane, beneficiare ale drepturilor litigioase, în cuantum total de 32.209.990,76 lei.
Concret, membrii Comisiei, luând la cunoștință de concluziile raportului de evaluare, întocmit cu nerespectarea Standardelor Internaționale de Evaluare, nu au constatat faptul că inculpatul Dima Alin Horațiu a supraevaluat terenul respectiv, deși aveau cunoștință de faptul că suprafața respectivă era situată în extravilanul municipiului Constanța și avea destinația de teren agricol.
Mai mult, în cuprinsul documentului respectiv nu a fost evidențiată poziția exactă a terenului, iar pentru stabilirea valorii acestuia expertul a utilizat comparabile care nu priveau tranzacții de vânzare, ci doar oferte de vânzare a unor terenuri situate în intravilanul și extravilanul municipiului Constanța care nu aveau categoria de folosință teren agricol.
Raportul de evaluare respectiv a fost avizat anterior, pentru conformitate cu prevederile Standardelor Internaționale de Evaluare și a Legii nr. 247/2005, de către inculpata Savu Florentina cu încălcarea atribuțiilor de serviciu ce derivau din funcția de consilier în cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților – Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.
Pentru „ajutorul acordat”, în perioada ianuarie – 02 august 2011, inculpata Dumitrean Crinuța Nicoleta a acceptat promisiunea și a primit, printr-un intermediar, de la inculpatul Simu Horia suma de 400.000 euro.
În același context și pentru același motiv, în luna ianuarie 2011, expertul evaluator, Dima Alin Horațiu, a primit prin intermediar de la același inculpat suma de 5.000 euro.
În perioada 24.06.2011 – 11.11.2011, inculpatul Simu Horia a disimulat adevărata natură a provenienței sumei totale de 5.066.300 euro, obținută în maniera de mai sus, prin încheierea cu diverse firme controlate de acesta a unui număr de nouă contracte de împrumut, nereale.

În cauză, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților Simu Horia și Dumitrean Crinuța Nicoleta.
De asemenea, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a popririi asupra sumei de 22.600 lei, aflată în contul unei unități bancare, pe numele inculpatului Dima Alin Horațiu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.




Risc Seismic


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…