CUTREMUR/Condrea era URMĂRIT, imaginile camerelor de supraveghere au fost TRUCATE. De ce a ȘTERS Digi FILMULEȚUL?

CUTREMUR/Condrea era URMĂRIT, imaginile camerelor de supraveghere au fost TRUCATE. De ce a ȘTERS Digi FILMULEȚUL?

Risc Seismic

Luni după prânz, Digi24 a difuzat în regim de Breaking-news un filmuleț despre care spunea că sunt ultimele imagini cu autoturismul lui Dan Condrea în trafic, la ora 18.23, pe raza comunei Corbeanca. Filmulețul a fost difuzat, cu precizarea că a fost pus la dispoziție de autorități, și în buletinul de știri al postului de la ora 14.00. Un sfert de oră mai târziu știrea a fost ștearsă de pe site-ul postului și nu a mai fost difuzată. Ca și în cazul declarației purtătoarei de cuvânt a IPJ Ilfov, că decedatul găsit la locul „accidentului” avea 39 de ani, și nu 41 cum avea Condrea de fapt, o fi fost o nouă „greșeală”? Se cam adună „greșelile”, nu? Specialiștii în Servicii spun că, de fapt, asistăm în direct la o reglare de conturi între două grupări care continuă să livreze probe una împotriva celeilalte. Punem și noi o întrebare: nu cumva ni se sugerează că autoturismul lui Condrea, sau cine l-o fi condus sau aflat la volan, era urmărit tot de un Opel?

Dar să revenim la „diversiunea” cu filmulețul de la Corbeanca. Deja, spre seară, pe la ora 21.00, circulau informații că înregistrările publicate inițial de Digi și apoi de de CanCan nu ar fi cu Opel-ul lui Condrea, și că imaginile au transmise intenționat pentru MANIPULARE.

Surse credibile spun însă că autoturismul lui Condrea nu apare DELOC pe camerele de luat vederi din Corbeanca deși era singurul drum pe unde se putea ajunge din Corbeanca la locul accidentului și că aceste înregistrările EDITATE (ultimele imagini sunt de la minutul 18:28:21 iar primele de la minutul 18:23:41 - e o distanță de 5 minute între imagini), au fost puse "pe piață" intoxicare. 

Pe de altă parte, la Protv se afirmă că imaginile sunt reale - prin urmare intoxicarea provine de fapt de la cei care susțin contrariul. Diferențele orare provin din faptul că unele imagini sunt din comuna Corbeanca iar altele din satul Tămaşi.

„Martorul cheie” de la EVZ și „dezbaterea” de la B1 

Un bărbat care circula din sens opus lui Dan Condrea, patronul HexiPharma, ar putea fi un martor cheie în caz. Acesta a declarat, pentru Evenimentul zilei, că maşina în care s-a spus că s-ar fi aflat fostul patron de la Hexi Pharma era şicanată de un alt autoturism.

„Am observat o maşină de culoare gri-şobolan care era lipită de bara lui. Dacă mă întrebaţi pe mine omul ăla care a murit cred că era urmărit de cei care se aflau în autoturismul din spate. Alergau cu viteză. Când au trecut pe lângă mine am tras puţin dreapta, îmi era frică să nu mă lovească. Când m-am uitat în oglinda laterală am văzut cum maşina a virat brusc şi a intrat în copac, iar cea din spate nici nu s-a sinchisit să apese pedala de frână. Nu s-a oprit, a plecat mai departe”, a declarat martorul. 

Ultimele imagini cu Dan Condrea în viaţă au fost surprinse de camerele de supraveghere ale Primăriei Corbeanca cu puţin timp înainte de accident. Ele, însă, stârnesc mai multe controverse în loc să facă lumină în acest caz, transmite B1 Tv.

La ora 18.23, autoturismul mergea cu viteză redusă în dreptul localităţii Petreşti. Cinci minute mai târziu, la ora 18.28, ajunge în localitatea Tamaşi după ce trece de Corbeanca. De aici, fostul patron de la Hexi Pharma se presupune că a mai avut de trăit doar două minute. Anchetatorii spun că accidentul ar fi avut loc în jurul orei 18.30, iar primul apel la 112 a fost dat la 18.45.

Interesant este că maşina care s-a izbit de copac este un Opel Astra J, produs între anii 2009-2015, asta în timp ce autoturismul din imaginile suprinse de camerele de supraveghere este un Opel de generaţie mai veche, adică H, produs între 2005 şi 2009.

La o simplă comparaţie, se poate observa cel puţin trei diferenţe majore între cele două modele de autoturisme. Stopurile Opel Asta J au o formă mai alungită. Pe imagini se vede foarte clar că montanţii spate ai Opelului Astra H sunt mult mai laţi decât cei ai maşinii accidentate. Şi asta nu e tot. Opelul H are ca semn distinctiv pe haion, pătrăţos, un ornament cromat, în timp ce modul Opel Astra J este mult mai rotunjit. Din imaginile suprinse la locul accidentului se vede cum haionul autoturismului şi sigla Opel de deasupra mânerului de deschidere sunt diferite.

Mai există un aspect care pune la îndoială veridicitatea imaginilor de pe camerele de supraveghere. Pe una dintre filmări la ora 18:38 în cadru apar doi copii pe bicicletă. La un moment dat, una dintre fetiţe se dă jos de pe bicicletă, timp în care alte autoturisme trec pe stradă. După trei secunde, imaginea se întrerupe, iar înregistrarea se reia de la minutul 38 şi 58 de secunde. Revin cadrele cu cei mici şi mai apoi maşina marca Opel Astra H.

Şi mai interesant e că din imaginile camerelor de supraveghere făcute publice de Primăria Corbeanca, nu se disting numerele de înmatriculale complete ale autoturismului indicat subtil de autorităţile locale ca fiind maşina pe care o conducea Dan Condrea.  Acestea par a fi blurate şi doar litera ”N” apare explicit.

Sabin Orcan a susținut în cadrul emisiunii moderate de Nelu Barbu la B1 TV că imaginile furnizate de Primăria Corbeanca sunt editate, fapt interesant ce ar putea sugera că se încearcă ascunderea anumitor lucruri.

”Curios este că Primăria Corbeanca furnizează presei o filmare gata editată. Mă gândesc că nu se ocupă primarul de editat filmulețe. Ăsta e elementul dubios: că a dat presei o filmare editată în care lipsesc secunde. Ce caută Primăria să furnizeze o imagine editată, decât dacă e ceva de ascuns, dacă cineva a umblat pe film. Evenimentele vin într-o succesiune. Eu nu cred în coincidențe, cum nu crede niciun jurnalist cu ceva experiență. Nu m-aș grăbi să spun că a fost un asasinat, dar nu sunt urme de frânare. În caz de accident orice șofer pune frână. Mai mult, el a circulat mai mulți metri pe acostament. Un șofer experimentat așa cum a fost el pune piciorul pe frână când ajunge pe acostament. Drumul nu are nicio curbă. Chiar dacă se mergea cu viteză mare, e greu de crezut că se putea face un accident fără urme de frânare. Deci e greu de crezut că a fost un accident. Nu e un banal accident. Personajul respectiv era unul de care depindea aflarea adevărului despre una dintre cele mai oribile afaceri de corupție care a dus probabil la moartea multor mii de oameni. Sunt legate evenimentele astea cumva”, a susținut Orcan.




Risc Seismic


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…