CUTREMUR/COINCIDENŢE?
Mai sunt şi români cu mintea limpede şi atenţi la detalii. Este incredibil ce scrie omul ăsta mai jos. Este încă o dovadă că Elena Udrea nu vorbeşte prostii.
Bleen, un blogger, care multă vreme l-a susţinut pe Traian Băsescu, şi care a fost consilierul Sebastian Lăzăroiu la Ministerul Muncii, repostează un articol pe care iniţial l-a publicat în 29 octombrie 2014.
Bleen aminteşte cronologia cazului:
9 mai 2013 - Laura Kovesi primește aviz favorabil pentru șefia DNA
10 mai 2013 - Elena Udrea cere divorțul
15 mai 2013 - Raportul Corpul de Control al premierului pe Microsoft
16 mai 2013 - Laura Kovesi începe mandatul de șef al DNA
21 mai 2013 - Guvernul sesizează DNA pe Microsoft
5 iunie 2013 - DNA se autosesizează pe Microsoft
10 iunie 2013 - Udrea și Cocoș divorțează și fac partajul
21 iunie 2013 - DNA începe urmărirea penală
Mai apoi, bloggerul face propria sa analiză, O reproducem ca atare:
"Gruparea Băsescu a fost executată de servicii așa cum gruparea Năstase a fost executată, la vremea ei, tot de servicii.
Dosarul Microsoft a fost servit. Informațiile existau. Personajele erau urmărite. La momentul oportun dosarul a fost servit DNA.
Pe 9 mai 2013 s-a dat avizul CSM pentru Kovesi ca șef la DNA, în 10 mai 2013 Elena Udrea intentează divorț și cere partaj, în 15 mai 2013 Corpul de Control al Prim Ministrului încheie un raport cu privire la licențele Microsoft. A doua zi, pe 16 mai, Laura Codruța Kovesi își începe mandatul de procuror-șef al DNA. Cinci zile mai tîrziu, pe 21 mai, Guvernul sesizează DNA. Peste încă două săptămîni, pe 5 iunie, DNA se autosesizează cu privire la Microsoft. Pe 10 iunie, cinci zile mai tîrziu, Udrea și Cocoș divorțează și fac partajul în care specifică că e vorba doar de bunurile din perioada 2005-2006, cel tîrziu 2007 (ceea ce înseamnă că Udrea știa foarte bine de cele 9 milioane și avea și surse în DNA). 11 zile mai tîrziu, pe 21 iunie, DNA începe urmărirea penală. Totul se întîmplă într-o lună și șase zile, de la preluarea șefiei DNA de către Kovesi.
Pe 25 august 2014, cînd deja se cunoșteau candidații prezidențiali și taberele poltiice finale, Claudiu Florică îi dă în gît pe toți. Oficial. Neoficial sînt convins că îi dăduse în gît demult.
Corpul de Control a primit un pont de la servicii la momentul potrivit. Apoi DNA a primit alte ponturi de la servicii la momentul potrivit. Totul după ce Kovesi a preluat conducerea DNA. Apoi oamenii din dosar au început să vorbească exact la momentul potrivit.
Era Corpul de Control al Guvernului mînă în mînă cu serviciile? Nu cred. SRI a trimis guvernului un pont cu privire la Funeriu (pe care Ponta îl urăște din motive de plagiat) și Vreme, doi miniștri PDL. Ăștia au investigat și au găsit șmecheria (pe care SRI o știa probabil încă din 2011, de cînd a fost făcută). Cineva le-a zis că ar putea fi beliți cei doi și că ar fi bine să trimită la DNA, că nu mai e Morar acolo, să aibă încredere în Codruța, că o să iasă cu artificii și exploziuni și beliri. DNA a primit sesizarea de la Guvern și, concomitent, a primit ponturi de la servicii. Informațiile nu au fost date la grămadă. Au fost date puțin cîte puțin, exact cît trebuie. Și fiecărui actor i s-au dat doar anumite informații, alea care îi plăceau lui. Lui Ponta și pesediștilor li s-au dat informații care îi îngropau pe pedeliști, DNA-ului i s-au dat anumite informații care, ajunse mai departe, la Băsescu sau Udrea, i-au făcut pe aceștia să creadă că l-au prins pe Dumnezeu de picior și că PSD-ul e mîncat (Măria Ta, l-am intoxicat pe Ponta - să știi că PSD-ul îl belim cu dosarul ăsta, nu pe Funerică). Nimeni n-a avut toate informațiile și nimeni nu a știut cu adevărat anvergura cazului astfel încît să se sparie gîndul și să calmeze toată lumea. Serviciile (SRI, SIE, CIA, care or mai fi) au vîndut cazul fiecărui actor politic și mafiotic ca o nucleară pentru inamici. Inclusiv DNA-ului. Cert e că au avut încredere în Codruța. De ce, asta nu poci pentru ca să vă spui fără a fi călcat ulterior de un autocar de baschetbaliști. De mai multe ori.
Și în cazul EADS la fel s-a întîmplat. Un alt dosar servit și vîndut fiecărei părți astfel încît să-i convină. În zona politică sînt ahtiați după conspirații și nucleare la adresa adversarilor, după dosare care să bage inimicii la bulău și în general informații care distrug dușmanii în campanie.
Serviciile au strîns informațiile în ani de zile, poate chiar de la început, din 2004. Au strîns și au tăcut, au strîns și au tăcut. Au pus totul cap la cap și poate că au mai dat ceva trunchiat, cîte o informație izolată, chestii disparate, pe ici pe colo. Lui Băsescu i-au servit cîteva informații. Aia cu Ponta și TSD e băgată la momeală. Toată dreapta a sărit în sus de fericire cînd a citit aia în nuștiuce referat la DNA. Ca bomba să explodeze în altă parte.
EADS și Microsoft sînt dosare servite de servicii, așa cum de ani de zile sînt articole de investigații servite de servicii încît și-au ieșit jurnaliștii noștri din mînă. Servite ușurel, cu picătura. Apoi, la final, lovitura lu' Sora 13.
Mai e un scenariu dar căruia nu i-am rezolvat plauzibilitatea.
Americanii și serviciile o vor neapărat pe Kovesi. Băsescu și Ponta, strînși de coițe, acceptă. Dar speră să găsească o variantă prin care să o trîntească astfel încît să nu aibă americanii ce zice.
Cu mîna justițiarilor lui Macovei, Morar, Hăineală și alți nervoși. Pe care îi întărîtă. În chiar ziua în care se aude prima oară numele lui Codruța pentru DNA, Morar dă semnalul și încep isteriile la adresa lui Kovesi. Toată gruparea justițiarilor o face cu ou și cu oțet.
Băsescu și Ponta speră s-o rezolve cu gura justițiarilor și mîna CSM-ului. Dacă Kovesi primește aviz negativ de la CSM, Băsescu are motiv să nu o mai numească. La un moment dat Ponta se duce la CSM și iese de acolo supărat: ”Facem concurs” După care el și cu Băsescu se răzgîndesc. Probabil că i-a strîns o mînă americană de coaie. Kovesi e nominalizată de Ponta. Și ajunge în CSM. Aici Băsescu și Ponta speră să fie trîntită în urma ieșrilor lui Hăineală și Morar. Dar nu e. Trece de CSM și Băsescu e nevoit să o numească. Elena Udrea divorțează a doua zi după ședința CSM.
ZIc că n-am rezolvat cu plauzibilitatea fiindcă nu știu componența CSM de atunci și echilbrul de forțe. Atunci s-o fi supărat Băsescu prima oară pe magistrații acoperiți.
Zic, nu dau cu parul. Cert e că Elena Udrea a așteptat decizia CSM pînă să divorțeze.