Cutremur în zona seismică Vrancea, joi după-amiaza. Unde s-a resimțit

Cutremur în zona seismică Vrancea, joi după-amiaza. Unde s-a resimțit

Risc Seismic

Un seism cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs în cursul după-amiezii de joi, 5 septembrie, în Vrancea.

Cel mai puternic seism s-a produs în Arad, la 11 august. Foto: depositphotos (Arhivă)

Cel mai puternic seism s-a produs în Arad, la 11 august. Foto: depositphotos (Arhivă)

„În ziua de 05 Septembrie 2024, la ora 15:11:11 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 126.2 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 32km V de Focsani, 68km N de Buzau, 78km E de Sfantu-Gheorghe, 86km SV de Barlad, 89km S de Bacau, 92km E de Brasov”, conform INCDFP.

În acest an, cel mai puternic seism, de magnitudine 4,7, a zguduit județul Arad, la data de 11 august.

Amintim faptul că un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs în cursul serii de miercuri, 4 septembrie, în județul Arad, zona Banat. Acesta s-a produs la adâncimea de 5 kilometri în apropierea următoarelor orașe: 59 km est de Arad, 67 km vest de Deva, 68 km nord-vest de Timișoara, 71 km vest de Hunedoara și 77 km nord de Reșița.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare