CUTREMUR în dosarul Microsoft: Noi detalii EXPLOZIVE din denunțul martorului amenințat

CUTREMUR în dosarul Microsoft: Noi detalii EXPLOZIVE din denunțul martorului amenințat

Risc Seismic

Martorul amenintat care si-a ales pseudonimul Gabriel Marin a facut doua denunturi la DNA. Potrivit declaratiei acestui denuntator care priveste perioada de guvernare PNL, dupa 2004. Site-ul care a obtinut o copie dupa denunt mentioneaza ca nu poate evalua implicarea persoanele invocate in declaratia martorului ”Gabriel Marin”, procurorii fiind singurii care pot stabili veridicitatea afirmatiilor, relatează Luju.ro 

”Acelasi „martor amenintat" a mai dat insa la DNA o declaratie, in 23 iunie 2014, in care ofera alte detalii despre afacerea „Microsoft-EADS". 

Prima parte a acesteia v-am prezentat-o, marti 6 octombrie 2015, Gabriel Marin detaliind cum a inceput afacerea „Microosft-EADS" si insirand mai multi lideri PSD, in frunte cu Adrian Nastase. Astazi, dam publicitatii a doua parte a declaratiei lui Gabriel Marin din 23 iunie 2014, declaratie care priveste perioada de dupa guvernarea Adrian Nastase”, scrie luju.ro. 

Iata cateva fragmente din declaratia publicata de luju.ro:

"In timpul guvernarii Tariceanu, Claudiu Florica (n.r. - director Fujitsu Siemens Romania) a continuat in aceleasi conditii de nelegalitate extinderea contractului – cadru fara licitatie publica si la preturi mult supraevaluate si astfel s-a semnat actul aditional nr.2. La fel ca si in cazul amnterior cu Profinet, nu au existat in obiectul Actului aditional nr. 2 niciun fel de servicii, dar pretul serviciilor subcontractate de FSC catre Colina a fost inclus in pretul actului aditional. Firma Colina fiind un nou vehicul de tipul off-shore similar cu Profinet si folosit de catre Claudiu Florica cu aprobarea managementului FSC Austria, exclusiv pentru contractarea unor servicii fictive care sa justifice scoaterea banilor din FSC pentru plata mitelor catre decidentii de la acea data, respectiv, Calin Popescu Tariceanu – prim-ministru, Sebastian Vladescu, ministru al Finantelor si persoane din anturajul acestora". 

Persoanele implicate in derularea acestui Act aditional din anul 2008 sunt:

Calin Popescu Tariceanu – prim-ministru 2004-2008,

Vlad Moisescu – consilier prim-ministr,

Dorin Marian, secretar de stat cancelaria Primului ministru,

Mihai Alexandru Voicu – secretar general al Guvernului 2005-2006,

Radu Stroe – secretar general al Guvernului 2005-2006,

Ioan Bolojan – secretar general al guvernului 2007-2008,

Atilla Zoltan Cseke – secretar de stat SGG,

Nicolae Teodorescu – director SGG,

Doina Petrache – Director SGG,

Karoly Borbely – ministru MCTI 2007-2008,

Victor Vasile Florea – director MCTI,

Mirela Tudose – director MCTI,

Rosita Teodorescu – angajat MCTI,

Sebastian Vladescu – ministru MFP,

Silviu Hotaram – director general al Microsoft Romania,

Ovidiu Artopolescu – director Microsoft Romania,

Florin Pletea – angajat Microsoft Romania,

Andreea Mihai – angajat Microsoft Romania,

Wolfgang Horak – director general FSC Austria,

Heinz Mazinger – director FSC Austria,

Viktor Malinowski – director FSC Austria,

Dragos Nicolaescu – director FSC Romania,

Andreea Patrichi – director financiar FSC Romania,

Anca Gheroghe – angajat FSC Romania,

Daniela Croitoru – director Unicredit Romania,

Carmen Potec – director Unicredit Romania. 

Persoanele implicate direct in traficul de influenta si dare de mita sunt:

Claudiu Florica,

Viktor Malinowski – director FSC Austria, ambii beneficiari reali ai firmei Colina,

Titi Paraschiv – angajat Systems Communication Romania,

Peter Hungler – director in Credit Suisse si Deutsche Bank,

Petru Berteanu,

Bogdan Teodorescu,

Florin Pletea – director Microsoft Romania,

Dragos Nicolaescu – director FSC Romania,

Adrian Ujeniuc – patron Dim Soft. 

Directorii din Unicredit au preluat finantarea contractului printr-ujn contract de tip factoring, practic Fujitsu Siemens Computers a cesionat dreptul de plata de la MCTI catre Unicredit care i-a platit pe loc suma corespunzatoare acelei facturi minus comisionul Unicredit pentru serviciul de factoring, iar in 2009, Unicredit a incasat plata integrala a facturii de la MCTI. (...) 

Asa cum am raspuns si in cazul actelor aditionale anterioare si actul aditional nr. 4 s-a incheiat in aceleasi conditii de nelegalitate, respectiv fara licitatie publica si la preturi supraevaluate.

Viktor Malinowski si Claudiu Florica au folosit tot firma Colina pentru contractarea unor servicii fictive care sa justifice scoaterea banilor din FSC pentru plata mitelor catre decidentii de la acea data, primul-ministru, ministrul de finante si persoanelor din anturajul acestora".

„In decembrie 2008, la conducerea MCSI (Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informatiilor) a venit Gabriel Sandu, un apropiat al lui Claudiu Florica, prin intermediul relatiilor pe care Claudiu Florica le avea cu Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, zis Pinalti.

In 2009 expira contractul cadru pe 5 ani pentru inchirierea licentelor Microsoft, iar Claudiu Florica cauta un nou mecanism si o noua firma prin care sa continue acest contract atat de profitabil pentru Claudiu Florica si persoanele carora le platea mita. Intrucat in FSC nu mai lucra nici Viktor Malinowski, nici Dragos Nicolaescu, Claudiu Florica nu mai avea niciun mod de a controla si a impune FSC subcontractarea unor servicii fictive. Ca urmare, si-a creat propriul consortiu folosind firme pe care le detinea deja, direct sau prin interpusi, de asemenea achizitionand Dim Soft care avea statutul de large account resseler local, acel consortiu urmand sa castige o licitatie trucata pentru reinnoirea contractului de licentiere pe perioada 2009-2013. Licitatia a fost organizata pentru a se crea aparenta de legalitate si intrucat Claudiu Florica nu a reusit sa determine primul ministru de la acea vreme sa aprobe incredintarea directa a acestui contract catre firma D.Con-Net. Pentru a se asigura ca niciuna dintre firmele care ar fi putut participa la licitatia organizata in 2009, de catre MCSI, Claudiu Florica s-a intalnit personal cu patronii firmelor concurente si le-a promis acestora fie sume de bani in conturile personale, fie servicii in valoare de sute de mii de euro din viitorul contract pe care D.Con.Net urma sa-l castige. Ca urmare, la licitatie s-a prezentat singura firma si desi acesta ar fi fost un motiv clar pentru a reorganiza licitatia ministrul Gabriel Sandu a luat decizia de a acorda contractul de 96 milioane de euro consortiului D.Con.-Net, intrcucat urma sa primeasca un comision procentual din acest contract din partea lui Claudiu Florica. Contractul a mai fost extins prin achizitionarea de licente educationale, la fel cum s-a intamplat si in Contractul din 2004 si Actul Aditional nr. 1, in aceleasi conditii de ilegalitate pe care le-am precizat cand am vorbit de actul aditional nr.1, precum si o extensie de 3 milioane euro, in 2013, ca optiune de buy-out.

Precizez asa cum am mai spus si mai devreme ca in 2009, Guvernul Romaniei avea posibilitatea de a inlocui produsele Microsoft din administratia publica, produse similare care aveau fie un cost de 10%, Corel Office, fie erau gratuite – Open Office".

Risc Seismic


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”