CUTREMUR în asigurări/ASTRA Asigurări a INTRAT în FALIMENT!

CUTREMUR în asigurări/ASTRA Asigurări a INTRAT în FALIMENT!

Risc Seismic

Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp de Autoritatea de Supraveghere Financiară, spun surse din ASF. Mișu Negrițoiu, șeful ASF, a făcut anunțul oficial despre societatea Astra Asigurări. Astfel, Negrițoiu a anunțat că Astra intră în faliment. ”Sunt întrunite toate cele 3 condiții legale care definesc starea de insolvență. Închiderea procedurii de redresare financiară și retragerea autorizației de funcționare, constantăm starea de insolvență și intrarea în faliment.Acționarii societății nu au vrut să colaboreze cu eventualii investitori.”, a declarat Negrițoiu. La 30 iunie 2015, Astra avea un coeficient de liciditate de 0,03 si un necesar de capital de 968 de milioane lei. Datoriile pe termen scurt ale Astra sunt de peste 200 milioane lei, a mai spus presedintele ASF. Astra are aproximativ 3 milioane de clienţi şi 5 milioane de poliţe. Compania a avut anul trecut venituri de 125 de milioane de euro şi un profit de 12 milioane.

Experții în asigurări spun că falimentul Astra nu va afecta clienții care au polițe la societatea de asigurări, însă pe viitor acest lucru va duce la majorarea polițelor, transmite Digi24. 

Cristian Constantinescu, specialist în asigurări: Nu ar trebui să îi afecteze pe cei care au polițe la Astra. Adică vorbim de persoane fizice, având în vedere limita maximă de 450.000 de lei, deci 100.000 de euro. În mod normal pentru persoane fizice e suficient. La juridice nu știu, e în funcție de ce au în portofoliu.

Cele mai afectate vor fi companiile de asigurări care rămân pe piață, pentru că despăgubirile se plătesc de la fondul de garantare și fondul va trebui completat. Deci ASF va majora contribuția către fond, care se va traduce printr-o majorare a cotațiilor de prime la societățile de asigurare.

Dacă celelalte companii, și 99% așa se va întâmpla, vor trebui să contribuie și mai mult, se poate duce între 5% și 10% contribuția, societățile de asigurări nu au alte surse de venit decât din prime. Deci asta e ceea ce normal se va întâmpla în piață. E o procedură normală ca pentru orice altă societate comercială, cu singura deosebire că aici există fondul de garantare al asiguraților care va plăti despăgubirile către actualii asigurați și care au daune de recuperat.

Cred că o să fie o problemă cu service-urile pentru că sunt destule care au de recuperat peste 450.000 de lei de la Astra. Nu mi se pare că ar trebui să le plângem de milă pentru că service-urile sunt în cunoștință de cauză cu situația financiară a acestei societăți de ani de zile. Dacă au apucat să își adune debite care depășesc suta de mii de euro e problema lor. A doua e problema convenției carte verde, la care nu se poate impune o limitare a despăgubirii.

Risc Seismic


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”