Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Mihail Vlasov de schimbare a locului în care execută arestul la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Mihail Vlasov de schimbare a locului în care execută arestul la domiciliu

Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, a cerut să nu mai execute arestul în Iaşi, acolo unde îşi are domiciliul, ci în Bucureşti, la locuinţa uneia dintre fiicele sale, arată Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât menţinerea arestului la domiciliu în cazul lui Vlasov pentru încă 30 de zile, de pe 23 iulie până pe 21 august.

Prin aceeaşi soluţie, Curtea de Apel Bucureşti „atrage atenţia inculpatului să aibă o atitudine civilizată în instanţă”, în caz contrar, acesta va fi amendat.

Pe 9 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR, a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, pe 11 aprilie, că este legală şi temeinică măsura arestului preventiv în cazul lui Vlasov. Decizia a fost contestată la Curtea Supremă, care a decis ulterior, definitiv, ca preşedintele suspendat al CCIR să fie judecat în arest la domiciliu. Vlasov era în arest preventiv de pe 19 martie.

De asemenea, Mihail Vlasov este urmărit penal în dosarul în care este cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov, fiind acuzat de şantaj după ce l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, spunându-i „că nu este bine ce face" şi că nu ar vrea „să sufere şi copiii altuia".

„La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Mihai Daraban, n.r.), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală", s-a arătat în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.


populare
astăzi

1 Cine este angajata SRI care a furat 915.000 de lei din fondurile operative și i-a trimis „iubitului” în conturi din Turcia

2 Dezvăluire surprinzătoare despre ce se întâmplă în Ucraina, amănunt foarte puțin amintit...

3 Sabalenka, acuzată că a urinat pe nedoritul trofeu primit la Australian Open

4 „DeepSeek”, dovada că nu știm niciodată de unde poate veni dezastrul. Unii spun că este doar începutul...

5 Laura Vicol, reacție la zvonurile despre relația cu Leo de la Strehaia. „Îmi asum ce am făcut în viață”