Cursa pentru Casa Albă. Kamala Harris câștigă teren în fața lui Trump în statele cheie, arată un nou sondaj

Cursa pentru Casa Albă. Kamala Harris câștigă teren în fața lui Trump în statele cheie, arată un nou sondaj

Harris îl depășește pe Donald Trump în statele cheie, conform unui sondaj recent CNN/SSRS. Deși avansul ei este mic, Harris se află înaintea lui Trump în Georgia, Michigan, Nevada și Wisconsin.

Kamala Harris câștigă teren în fața lui Trump în statele cheie FOTO Arhivă

Kamala Harris câștigă teren în fața lui Trump în statele cheie FOTO Arhivă

Sondajul a arătat că Harris are un rezultat mai bun decât Trump în Georgia, Michigan, Nevada și Wisconsin, deși avansul ei este fie în marja de eroare, fie puțin peste aceasta. Candidații sunt egali la 47% în Pennsylvania, iar Trump o depășește pe Harris cu 5 puncte în Arizona, potrivit POLITICO .

În statele cheie, Trump a obținut un rezultat mai bun decât Harris când alegătorii au fost întrebați care candidat au mai multă încredere în gestionarea economiei și imigrației. Ambele reprezintă puncte slabe pentru campania lui Harris, în contextul în care Trump și susținătorii săi critică vicepreședinția ei, considerând-o responsabilă pentru inflația majoră și criza tot mai gravă de la frontiera SUA-Mexic.

Pe de altă parte, Harris a avut rezultate mai bune decât Trump în ceea ce privește protejarea democrației și drepturile de avort și reproductive, două probleme pe care Harris le-a folosit pentru a-și construi campania, încercând să se prezinte ca o alternativă la Trump, care a inițiat anularea dreptului federal la avort și a negat pierderea alegerilor din 2020.

„Periculos de liberală”

În Arizona, 62% dintre alegătorii probabili au declarat că ar susține o amendament constituțional al statului care să creeze dreptul fundamental la avort, conform sondajului.

Cincizeci la sută sau mai mulți dintre alegătorii probabili din statele cheie au spus că punctele de vedere și politicile lui Trump sunt prea extreme. Aproape jumătate au spus același lucru despre Harris, a cărei viteză de creștere ar putea fi afectată de campania lui Trump cu reclame la televiziune care o numesc „periculos de liberală”.

Sondajul a fost realizat pentru CNN de firma independentă SSRS Research între 23 august și 29 august. Un total de 4.398 de alegători înregistrați din Arizona, Georgia, Nevada, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin au fost chestionați online și telefonic pe baza unui eșantion de înregistrare. Marja de eroare a variat de la plus sau minus 4,5 puncte procentuale la plus sau minus 4,9 puncte procentuale, în funcție de stat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

3 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

4 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

5 România, chemată să doboare dronele rusești deasupra Ucrainei. Riscăm un război total cu Rusia?