Cupolă de foc peste România. La cât vor urca temperaturile

Cupolă de foc peste România. La cât vor urca temperaturile

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că temperaturile vor depăși pragul de caniculă la începutul săptămânii următoare. Se vor înregistra valori de 37-38 grade Celsius.

Weekend de foc în România FOTO: Arhivă, Adevărul

Weekend de foc în România FOTO: Arhivă, Adevărul

„Este posibil să consemnăm, mai ales săptămâna viitoare, cel puțin în prima parte a săptămânii, valori de 37...38 grade Celsius, în special în partea de sud și sud-est a țării, semn că disconfortul termic va fi unul accentuat. Chiar începând de astăzi, valorile de temperaturi vor fi în creștere.

Astăzi contăm pe un ecart între 27 până la 35°. Deja la ora 11:00 cele mai ridicate valori erau de 30° la Roșiorii de Vede, București, și nu în ultimul rând la Călărași. În restul zonelor de câmpie și chiar de podiș, consemnăm valori de peste 25...26°, pragul unei zile de vară”, a explicat directorul ANM, la Antena 3 CNN.

De duminică până marți vom avea temperaturi care vor depăși pragul caniculei în sud, sud-est, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, vestul Dobrogei.

„Vom avea temperaturi de 35, 36, 38 izolat poate chiar 39, acestea urmând a fi înregistrate la umbră”, susțin meteorologii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii