Cupola de foc acoperă România. Două județe rămân sub cod roșu de caniculă

Cupola de foc acoperă România. Două județe rămân sub cod roșu de caniculă

Astăzi, 20 august, țara noastră se confruntă cu un val de căldură persistent, aducând disconfort termic accentuat și caniculă în multiple regiuni. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit codul roșu de caniculă pentru județele Timiș și Arad.

Două județe rămân sub cod roșu de caniculă - Foto Arhivă

Două județe rămân sub cod roșu de caniculă - Foto Arhivă

Vremea se va menține caniculară pe 20 august, iar valul de căldură va persista și în zilele următoare.

Vizate de un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat sunt zonele din Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș și cea mai mare parte a Moldovei.

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.”, anunță ANM.

Caniculă și disconfort termic, în aproape toată țara - Foto ANM

Caniculă și disconfort termic, în aproape toată țara - Foto ANM

Sub avertizare de cod galben portocaliu: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat sunt următoarele regiuni: sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei.

Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).”, spun meteorologii.

În timp ce județele Timiș și Arad rămân sub incidența codului roșu de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutivă. Temperaturile maxime vor ajunge în jurul valorii de 38°C, iar disconfortul termic va fi extrem de accentuat. ITU va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea va aduce minime de 18-23°C, specifice nopților tropicale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Care este țara europeană cu cele mai urâte și mai depresive orașe, potrivit unui top realizat de un împătimit al călătoriilor

2 Demonstrație de forță rară a SUA în Europa. Avioane F-35, într-o misiune fulger, au exersat lovirea unor ținte care apar pentru foarte puțin timp

3 E disperare mare în AUR, Simion și Piperea dau atacul la voturile pensionarilor

4 „Lipsa de reacție a Rusiei la incursiunea ucrainenilor în Kursk arată că, în fața unei crize, Putin se blochează”

5 Atac mafiot în Halkidiki / Mai multe persoane au fost împușcate și înjunghiate într-un bar