Cumpănașu este student la o universitate ONLINE care eliberează diplome cu 10.000 de franci, bune de înrămat și agățat în bucătărie sau WC!

Cumpănașu este student la o universitate ONLINE care eliberează diplome cu 10.000 de franci, bune de înrămat și agățat în bucătărie sau WC!

Cumpănașu este student la o universitate ONLINE care eliberează diplome cu 10.000 de franci, bune de înrămat și agățat în bucătărie sau WC! O ziaristă elvețiană a investigat undercover calitatea diplomelor ABMS, unde e masterand și Alexandru Cumpănașu.

În articolul de presă  „Un business cu bunul renume al Elveției: «Academy of Business Management Switzerland» din Zürich”, apărut la finele anului 2016, autoarea Sylke Gruhnwald relatează despre experiența sa de aplicantă „undercover”, la universitatea online ABMS. Aici este masterand Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale din România 2019. Despre studiul său la ABMS, acesta declară: „Nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți proștii în România, la toate universitățile de doi lei”. Autoarea articolului citat este însă de altă părere, referitor la calitatea diplomelor în cauză.

„ABMS poate să ofere un astfel de titlu academic, acesta nu este însă recunoscut în Elveția. Când am cerut lămuriri, Al Souleiman a explicat că pot folosi titlul de Master <<în circuit privat>>”, scrie Gruhnwald. Habib Al Souleiman este unul dintre proprietarii ABMS GmbH, companie cu sediul în Freilagerstrasse 39, Zürich.

Autoarea mai menționează faptul că pe scrisoarea de la Direcția de Educație a cantonului Zug - înrămată și agățată pe peretele incintei unde a fost primită ca potențială studentă și doctorandă -, lipsea „ultima și decisiva propoziție: <

Costul studiilor exclusiv online, oferite ziaristei sub acoperire, ar fi fost de 10.000 de franci, pentru o durată de un an.

Referitor la cadrul legislativ în care își desfășoară activitatea astfel de instituții private de învățământ, ziarista de la Observatorul elvețian precizează:

„Dacă o instituție dorește să se numească <> sau <>, autorizarea este obligatorie, în conformitate cu legea federală privind coordonarea și subvenționarea institutelor de studii superioare. Legea este în vigoare de la 1 ianuarie 2015, dar prevede, pentru acreditare, o perioadă de tranziție pană la sfârșitul anului 2022. Pană atunci, guvernul federal nu întreprinde nimic de la sine, împotrivă ofertanților. Iar cantonul din Zug spune și el, că mâinile îi sunt legate. ABMS poate oferi titluri academice, sub pretextul unei universități”.

În urmă apariției reportajului, Habib Al Souleiman, de la ABMS, a trimis un drept la replică publicației Beobachter.ch, în care contestă o serie dintre afirmațiile publicate. Redacția însă a replicat și ea, spunând că „își menține relatarea”.

Într-o postare pe Twitter, din ianuarie 2017, autoarea Sylke Gruhnwald scria, prezentând și un document, că ar fi fost dată în judecată și că ABMS solicită daune pentru „lezarea personalității și reputației, diminuarea cifrei de afaceri și pagube în urma pierderii de acreditări”, în valoare de un milion de franci elvețieni, plus dobânzile aferente.

O serie de opinii la temă, ale unui grup de comentatori, pot fi accesate pe un  Blog dedicat. Prezentarea oficială a universității virtuale elvețiene poate fi accesată aici .

SURSA:  HotNews.ro



populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!