Cum va fi vremea în luna iunie: temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite

Cum va fi vremea în luna iunie: temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni (3 iunie – 1 iulie). Meteorologii anunță că vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval, mai ales în regiunile sudice.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Foto: freepik (Arhivă)

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Foto: freepik (Arhivă)

Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

În întreaga țară, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această săptămână, iar în regiunile sudice și sud-estice se va înregistra o abatere termică pozitivă mai accentuată.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, iar în celelalte zone vor fi în general deficitare, îndeosebi în zona Carpaților Orientali.

Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Conform meteorologilor , mediile valorilor termice se vor situa peste cele caracteristice perioadei în aproape toată țara, dar cu precădere în regiunile sudice.

Cu excepția extremității de vest, de sud și de sud-est a țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele obișnuite, regimul pluviometric va fi excedentar, în special în regiunile nordice și centrale.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

În toată țara, temperatura medie a aerului se va situa peste cea normală pentru acest interval, însă în special în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea de vest a țării, însă în celelalte regiuni cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Temperaturile medii vor fi peste cele caracteristice acestei săptămâni , în toată țara, însă în special în regiunile sudice. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință deficitară în mare parte din țară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii