Cum va fi vremea de alegeri. Pe 9 iunie, alegătorii vor înfrunta caniculă, grindină și vijelii pentru a ajunge la vot

Cum va fi vremea de alegeri. Pe 9 iunie, alegătorii vor înfrunta caniculă, grindină și vijelii pentru a ajunge la vot

Administraţia Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi călduroasă duminică, 9 iunie, atunci când vor fi alegeri în România. În unele zone vor fi ploi, vijelii și grindină, însă temperaturile vor fi la limita caniculei, de peste 32 de grade Celsius.

Temperaturi caniculare în weekend FOTO: Arhivă, Adevărul

Temperaturi caniculare în weekend FOTO: Arhivă, Adevărul

Meteorologii anunță un nou val de ploi, vijelii și grindină până spre final de săptămână. În weekend, vor fi la limita caniculei, de peste 32 de grade Celsius. Valorile resimţite vor trece de 35 de grade Celsius.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare la începutul intervalului în vest, centru și nord.

În Capitală, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele după-amiezilor când disconfortul termic va fi accentuat.

În majoritatea regiunilor vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, cu o pondere mai mare în vest, sud-vest și centru.

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu mici alternanțe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate pe întreagă zonă montană, se vor situa între 16 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse în primele zile și îndeosebi după data de 11 iunie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii