Cum va arăta cel mai modern stadion din zona Moldovei. Arena de 32 de milioane de euro, cu facilități de top

Cum va arăta cel mai modern stadion din zona Moldovei. Arena de 32 de milioane de euro, cu facilități de top

La Botoșani se va construi cel mai modern stadion din Moldova. Este vorba despre o arenă ultra-modernă care costă aproximativ 32 de milioane de euro. Va avea o capacitate de peste 12.000 de locuri și numeroase facilități pentru sportivi, dar și agenți economici.

Noul stadion municipal din Botoșani FOTO Primăria Botoșani

Noul stadion municipal din Botoșani FOTO Primăria Botoșani

În municipiul Botoșani se pregătește construcția celui mai modern stadion din zona Moldovei. Acesta va fi omologat ca stadion de categoria I, adică de nivel internațional de competiție conform regulamentului Federației Române de Fotbal(FRF). Arena sportivă va lua locul actualului Stadion Municipal, o construcție veche din anul 1970 și renovat ultima dată în anul 2013.

Stadion de 32 de milioane de euro

Proiectul pentru realizarea noului stadion de la Botoșani a primit undă verde în luna aprilie a acestui an, iar finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Noua arenă va costa nu mai puțin de 32 de milioane de euro. Va avea o capacitate de peste 12.000 de locuri și va deveni stadion de categoria I conform FRF , și de categoria a patra conform UEFA.

Pe lângă gazonul cu multiple facilități, adică drenaje, încălzire și alte dotări moderne, stadionul va avea toate tribunele acoperite. În plus, va avea săli de antrenament pentru sportivi, săli de recuperare, spații administrative, spații comerciale, zonă de alimentație publică, probabil de tip food court dar și o parcare subterană spațioasă care va deservi și locatarii din zona stadionului.

Stadionul municipal Botoșani FOTO Primăria Botoșani

Stadionul municipal Botoșani FOTO Primăria Botoșani

Reprezentanții Primăriei spun că toate cele 12.000 de locuri sunt pe scaune și că spectatorii vor avea asigurate condiții optime de confort. Va fi amenajată și o zonă pentru persoanele cu dizabilități. Stadionul va fi dotat cu spații suficiente pentru a putea găzdui tot felul de evenimente, inclusiv evenimente culturale, conferințe sau întruniri. Pe stadion va juca FC Botoșani, singura echipă de fotbal din județ, care evoluează în Liga I.

Stadionul Municipal, proiect, vedere laterală FOTO Primăria Botoșani

Stadionul Municipal, proiect, vedere laterală FOTO Primăria Botoșani

De altfel, în zona spațiilor comerciale ale stadionului, cel mai probabil va fi și un fan shop, cu produse promoționale ale clubului. Reprezentanții Primăriei spun că urmează avizarea în Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. După acest aviz, urmează efectiv semnarea contractului de finanțare și mai apoi prin CNI, lansarea licitației publice pentru execuția lucrărilor. În momentul de față, Stadionul Municipal, pe care evoluează FC Botoșani, are o capacitate de numai 7600 de locuri și doar o tribună acoperită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Geoană / Rusia

2 „Șeful unității anti Israel de la Teheran s-a dovedit agent Mossad”

3 Voi ați citit povestea asta?

4 Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a scăpat de executarea pedepsei de 4 ani de pușcărie și acum cere despăgubiri!

5 VIDEO Explozie misterioasă în largul Mării Negre. Sfera de foc s-a văzut tocmai din stațiunea Olimp