Cum treci mai ușor peste o despărțire. Ce trebuie să faci când ai inima frântă: Nu rămâne blocat în „de ce“ și „dacă“

Cum treci mai ușor peste o despărțire. Ce trebuie să faci când ai inima frântă: Nu rămâne blocat în „de ce“ și „dacă“

În timp ce durerea unei despărțiri este universală, din fericire, nu te vei simți trist pentru totdeauna. Dar cât durează exact să treci peste un astfel de moment? Și este într-adevăr posibil să accelerezi procesul de vindecare, astfel încât să te simți mai bine?

Despărțirea de partener poate fi dureroasă FOTO Shutterstock

Despărțirea de partener poate fi dureroasă FOTO Shutterstock

Ei, bine, nu există o perioadă de timp stabilită. „Regula celor 21 de zile”—o teorie conform căreia vei începe în general să te simți mai bine după aproximativ trei săptămâni — nu funcționează pentru toată lumea, spune Maria Sullivan, VP și expert în întâlniri la Dating.com , anunță Yahoo.com

Iată câteva sfaturi de la experți care vă vor ajuta să depășiți despărțirea dureroasă:

1. Renunță la cronologia despărțirii

Îți spui că trebuie să-ți actualizezi profilul de întâlniri până săptămâna viitoare sau să ieși să încerci să cunoști un nou partener? Fii blând cu tine. „Din păcate, nu există o ecuație matematică care să calculeze un interval de timp în care vă veți recupera ”, spune Amiira Ruotola, coautor al cărții It’s Called a Breakup because It's Broken . Dacă îți ia săptămâni sau luni să te vindeci cu adevărat, așa să fie. Nu e nicio grabă când vine vorba de pacea interioară.

2. Nu fi atât de dur cu tine

Cori Dixon-Fyle, fondator și psihoterapeut la Thriving Path , este de acord că nu ar trebui să puneți presiune asupra dvs. pentru a vă „simți mai bine” . „Pentru a merge înainte, trebuie să-ți dai permisiunea de a te întrista.” În schimb, ea își încurajează pacienții să se simtă puternici, dar să nu-și nege sentimentele. Discuția cu o persoană dragă și ședințele cu un terapeut vă pot ajuta să vă găsiți liniștea, indiferent cât de dificil ar părea să le discutați.

3. Amintiți-vă: nu există reguli despre cum ar trebui să vă simțiți

Dacă te-a înșelat sau, pur și simplu, ești furios, pentru că cineva și-a greșit, trebuie să știi că nu există nicio regulă cu privire la ceea ce ar trebui și nu ar trebui să simți.

Fă-ți timp să-ți asculți emoțiile”, spune Sullivan. „Este în regulă să fii trist, supărat, frustrat sau chiar să tânjești încă după persoana respectivă. Simțiți-vă emoțiile. Dacă o faci, va fi mai ușor să mergi mai departe și să te vindeci.” Să ții un jurnal a stărilor tale fi o modalitate grozavă de a te liniști, fără teama de a fi judecat.

4. Fă-ți timp pentru a întrista pierderea

V-ați planificat un viitor împreună? Te-ai despărțit după? „Timpul necesar pentru a trece peste despărțirea de cineva depinde de cât de integrat a fost partenerul tău în viața ta”, spune Dixon-Fyle. „În funcție de profunzimea relației tale, se poate simți că îți pierzi nu numai fostul partener, ci și o parte din identitatea ta.” Ca și în cazul oricărei pierderi, durerea poate fi copleșitoare – puteți simți tristețe, furie, anixiatate, toate acestea sunt în regulă.

5. Nu vă așteptați să vă simțiți mai bine peste noapte

Dacă încă mai căutați ceva mai tangibil, încercați acest lucru: „Dacă ați fost împreună cel puțin un an, acordați-i cel puțin un an”, spune Dixon-Fyle. Ea spune că majoritatea oamenilor trebuie să treacă prin toate evenimentele declanșătoare care pot avea loc în primul an după despărțire - zile de naștere, aniversări, sărbători. „Permite-ți să te plângi”, spune ea.

6. Încearcă să încetezi să idealizezi relația

Cea mai grea parte a depășirii încheierii unei relații este adesea nu pierderea persoanei, ci pierderea fanteziei despre ceea ce credeai că se poate întâmpla”, spune Juliana Morris, terapeut. Aceasta avertizează însă: „Nu rămâne blocat în "de ce" și "dacă”. Primul lucru pe care îl spune oricui are nevoie de ajutor este să evite nevoia de a se vede în continuare împreună: „Dacă ați fi fost atât de grozavi împreună, probabil că ați fi în continuare împreună!” argumentează ea.

7. În ciuda durerii, respectă ceea ce ai trăit

Potrivit lui Morris, atunci când te eliberezi de durere și resentimente, poți să mergi către o stare de bine. Aceasta consideră o despărțire ca pe o relație „completă”, și nu ca pe una „eșuată”. „Dacă ai simțit și ai oferit dragoste, atunci nu a fost un eșec”, spune ea. „Relația ți-a servit atât cât ai avut nevoie, iar acum este timpul să mergi mai departe.”

8. Recunoașteți că viața poate fi chiar mai bună decât înainte

Acum că ești liber, fă-ți timp pentru a-ți reexamina viața. „O despărțire este o oportunitate incredibilă de reinventare”, spune Ruotolo, care sugerează „să te concentrezi pe reoganizarea vieții tale pentru a fi persoana care vrei să fii”.

9. Dacă este posibil, stai departe!

Cea mai simplă, dar și cea mai grea regulă de urmat este să ai cel mai mic contact posibil cu fostul partener", spune expertul în relații Kelli Miller. Desigur, acest lucru nu este întotdeauna fezabil dacă aveți cercuri comune de prieteni sau aveți copii împreună.

Dacă este posibil, ea recomandă nu mai urmăriți rețelele sociale și să le spuneți prietenilor să nu transmită nicio informație. „Nu urmăriți rețelele de socializare”, adaugă Morris, care include renunțarea la prietenii care ar putea avea legături cu fostul.

10. Nu te ascunde!

S-ar putea să simț singur fără fostul, dar acesta este un motiv în plus pentru a nu fi singur. „Înconjoară-te de oameni care te fac să te simți uimitor și care îți amintesc de cât de fabulos ești”, spune Morris. Chiar dacă nu ai chef, cheamă-ți prietenii care te fac să zâmbești. Cu siguranță vor fi bucuroși, iar prezența lor vă va distrage de la suferința pe care o experimentați. De asemenea, poți alege să explorezi locuri pe care ai fi vrut să le vizitezi. O excursie de o zi, două, chiar dacă ești singur, îți va schimba starea de spirit.

11. Și da, vei trece peste toate, în cele din urmă

Relațiile noastre ne ajută să ne dezvoltăm și să ne maturizăm”, spune Suzann Pileggi Pawelski, coautor al lucrării Fericiti impreuna, pe care a scris-o împreună cu soțul ei, James Pawelski, PhD. „Într-un fel, foștii noștri parteneri sunt întotdeauna o parte din noi.” Pileggi Pawelski explică că învățăm din fiecare relație și suntem capabili să luăm cu noi aspecte pozitive care ne ajută să creștem. Așa că, deși s-ar putea să te simți groaznic în prezent, amintește-ți că vei ieși din această despărțire și mai puternic, dar și mai fericit".

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...