Cum te înregistrezi în catalogul electronic. Părinte: „Ești la cinci pași distanță să știi totul despre copilul tău”

Cum te înregistrezi în catalogul electronic. Părinte: „Ești la cinci pași distanță să știi totul despre copilul tău”

Note, calificative, absențe, recomandări pentru părinți. Toate acestea se pot transmite prin intermediul catalogului electronic , o aplicație nou implementată în școlile din România prin care se încearcă digitalizarea sistemului de educație. Iată care sunt pașii pe care părinții trebuie să-i parcurgă pentru a avea acces la catalog și, implicit, la situația școlară a copiilor.

catalog

În curând, catalogul clasic va rămâne doar o amintire. Sursa foto: arhivă

Nu toate școlile din România dețin un catalog digital, ci doar unele dintre ele. Este vorba, mai exact, despre unitățile de învățământ alese să facă parte din programul pilot. Prin urmare, părinții ai căror copii învață în aceste școli și intră în clasa pregătitoare, vor primi acces la catalog. Așa s-a întâmplat și la Școala gimnazială „Regina Maria” din sectorul 6 al Capitalei, acolo unde la prima ședință părinții au primit datele de acces. „Am primit o foaie A4 pe care era trecut numele școlii, adresa de acces, numele copilului și codul părintelui. Tot acolo am găsit și instrucțiunile pentru a crea contul”, a povestit pentru „Adevărul” mama unui elev din clasa întâi.

Cum te înregistrezi în catalogul electronic

Odată ajuns acasă, părintele a accesat Internetul, a urmat pașii indicați și a creat contul. „Ești la doar cinci pași distanță să știi totuldespre copilul tău. Au apus zilele în care îți ascunde carnetul de note, îl făcea pierdut sau spunea că nu-l găsește. Acum va fi mult mai simpu. Intri în cont și vezi în timp real ce notă a luat la matematică sau dacă se află sau nu în clasă”, a mai declarat părintele. Iată care sunt etapele pentru a crea cotul.

image

Pasul 1. Accesarea site-ului

Intră pe internet și accesează site-ul www.24edu.ro . Odată ce ai intrat pe pagina principală a site-ului, în colțul dreapta sus există butonul „Creează Cont”. Dă click pe acel buton.

catalog 2 jpg

Pasul 2. Introducerea codului.

Ți se va deschide o nouă pagină. Codul părintelui, pe care l-ai primit de la școală, trebuie trecut în câmpul special destinat. Apoi, apasă butonul „Verificare cod”.

image

Pasul 3. Introducerea adresei de e-mail.

Ți se va deschide o nouă pagină unde trebuie să treci adresa ta de email. Apasă apoi butonul „Creează cont”.

image

Pasul 4. Introducerea parolei. Ți se va deschide o nouă pagină unde trebuie să treci parola contului, iar apoi s-o confirmi. Apasă apoi butonul „Creează cont”.

image

Pasul 5. Accesarea contului. În acest moment vei intra în contul tău, acolo unde vei putea vedea situația școlară a copilului la fiecare materie în parte.

Ce informații mai cuprinde catalogul electronic

Tot prin catalogul electronic profesorii transmit părinților și mesaje privind comportamentul copiilor la școală, aspect considerat pozitiv de ambele părți. În aplicație se pot adăuga comportamente ale copiilor la ore, părinții primind mesaj în timp real pe email. Comportament pozitiv, activ la oră, bine pregătit, optimist, încrezător, dar și de îmbunătățit: neatent, deranjează ora, temă neefectuată, a întârziat, fără uniformă.

În momentul de față, în România peste 2.000 de școli folosesc catalogul electronic. Asta, după ce ministra Ligia Deca a extins lista. De precizat este că nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate aceste școli apelează la aplicații sau programe private. Mai mult, școlile trebuie să asigure din fonduri proprii achiziționarea catalogului electronic, fiind interzis ca părinților să li se ceară bani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când apare «cioclul» în sediu, știm că cineva va fi determinat să demisioneze” / Secretele murdare ale marilor companii IT din România dezvăluite de un…

2 Da, este Daniela Crudu...

3 VIDEO Vomitiv natural...

4 Foarte interesant!

5 VIDEO „E absolut halucinant cum bate câmpii”