Cum taxează premierul Vâlcov(8 ani) munca nemuncită și salariul neplătit. Pentru că poate
Nici nu s-a stins bine ecoul minciunilor grosiere emise de europarlamentarii PSD-ALDE la dezbaterea despre Justitia din Romania, ca strategul PSD, premierul tehnic de facto al Romaniei, creatorul sfantului program, a incasat 8 ani de puscarie pentru coruptie intr-un dosar ca un film de Kusturica, cu tablouri ascunse in pereti si pungi cu spagi printre crucile din cimitire, scrie Ioana Ene Dogioiu pe Ziare.com .
Da, este o condamnare in prima instanta, dar una pronuntata de un complet al ICCJ si eu, una, nu-mi amintesc ca vreodata o condamnare atat de grea pronuntata de un complet al ICCJ sa fie transformata in achitare de completul de 5 al ICCJ, cu exceptia cazului in care ar fi intervenit vreo dezincriminare.
Un complet al ICCJ a decis ca stalpul guvernarii PSD, omul cu Ceaslovul, care judeca ministri si premieri, care croia viitorul acestei nefericite tari, este un infractor. Deci premierul tehnic Valcov a incasat 8 ani, iar premierul politic Dragnea e infactor deja condamnat si in cateva saptamani va afla daca mai primeste o condamnare pentru coruptie.
Un vicepremier sef la dezvoltare, minister cu buget urias, e la o decizie a ICCJ distanta de invinuire, probabil pentru coruptie, fiind vorba de o solicitare a DNA, ministresa Fondurilor Europene era astazi suspecta, daca nu o salva Parlamentul. Asta la prima strigare.
Cum sa ai in aceste conditii tupeul fara margini sa sustii ca Europa e gresit informata si cam proasta? E suficient sa te uiti la lista penalilor de la putere, din Guvern si din Parlament, ca sa iti faci o idee despre stabilitatea statului de drept din Romania.
Este exact ceea ce a rostit deschis socialista portugheza, Ana Gomes: "OLAF a tras concluzia ca seful PSD este responsabil pentru frauda cu fonduri europene. Eu citesc din nimic altceva decat din raportul OLAF, prezent pe site. Deci intrebarea mea fata de colegii din Romania este: cum este posibil ca aceasta persoana sa ramana in functie in Romania?"
Ce mai cauta dl Valcov in Palatul Victoria dupa aceasta prima confirmare extrem de dura a vinovatiei sale? Chiar nu realizeaza nimeni in PSD ca poate sa stea Tudorel Toader in limba la Bruxelles si se poate lega Plesoianu cu propria coada de clanta lui Timmermans ca o asemenea sfidare a statului de drept anuleaza absolut orice argument contrar, plans, miorlait sau zbierat.
Si aceasta duhoare penala nu e singura problema a acestei Puteri. Una la fel de mare, chiar mai mare pentru electoratul de baza al PSD, imun la statul de drept, este incompetenta crasa.
Dupa ce a intors tara cu fundul in sus cu o revolutie fiscala si una a salariilor complet necorelate, contradictorii, facute pe genunchi fara nicio logica, ceata lui Dragnea si Valcov se straduieste acum sa carpeasca macar aberatiile strigatoare la cer, cum este cazul angajatilor part-time care castiga mai putin decat datorau statului.
Si o face prin alta aberatie la fel de strigatoare la cer. Dupa ce ideea revolutiei fiscale a fost ca angajatorul nu mai plateste nimic pentru angajat, iata ca in cazul part-time e la loc comanda, angajatorul este obligat sa preia jumatate dintre dari.
Adica angajatul va plati doar ce datoreaza pentru brutul lui, iar angajatorul va fi obligat sa plateasca diferenta pana la valoarea taxelor care ar fi fost datorate DACA angajatul ar fi muncit norma intreaga.
Deci Guvernul obliga angajatorii sa plateasca statului bani pentru munca neprestata. Premierul Valcov taxeaza munca nemuncita si salariul neplatit. Si ii obliga la plata asta stupida si profund nedreapta inclusiv pe angajatorii privati.
In plus, de ce angajatul full-time sa-si plateasca singur totul, iar pentru cel part-time sa plateasca si angajatorul? Este o discriminare clara.
Este atat de naucitor incat Ministerul Justitiei a avertizat Guvernul ca "nu isi poate asuma responsabilitatea cu privire la efectele aplicarii masurilor, inclusiv cu privire la posibilitatea aparitiei unor situatii litigioase", deoarece "stabilirea in sarcina angajatorilor a obligatiei de a suporta o parte din sarcina fiscala datorata conform legii de catre anumite categorii de angajati ar putea contraveni principiului justei asezari a sarcinilor fiscale stipulat in Constitutie". Deci Guvernul comite neconstitutionalitate cu intentie.
In cel mai bun caz, aberatia aceasta va ajunge imediat la CCR, dar cum sesizarea unei OUG depinde de Avocatul Poporului Victor Ciorbea, cred ca ne putem lua gandul.
Probabil ca unii angajatori vor refuza sa plateasca pentru munca nemuncita si salariu brut neplatit, se va ajunge la procese si in cadrul lor va fi ridicata exceptia de neconstitutionalitate.
Dar unii angajatori probabil ca vor alege o cale mai simpla. Vor concedia angajatii part-time. Adica niste oameni care mancau o paine si asa mica si necajita vor ramane cu totul fara ea, prin grija minunatului Guvern Dragnea - Valcov (8 ani).
De ce nu s-a renuntat cu totul la aberatia platii de taxe integrale pentru contractele part-time? Pentru ca Guvernul care sta toata ziua cu prezumtia de nevinovatie, inclusiv a lui Valcov si Dragnea, in gura, pleaca de la prezumtia absoluta de vinovatie a celor care angajeaza in regim part-time, in care vede niste evazionisiti care trebuie pedepsiti indiferent de lipsa dovezilor.
Un patron cinstit, care intr-adevar are nevoie de un anumit angajat cu o anumita specializare doar jumatate de norma, pentru ca asa e specificul sau dimensiunea activitatii sale, trebuie sa plateasca o amenda pentru aceasta nevoie limitata, sub forma unei taxe pe munca neprestata.
Si daca angajatorul asta cocosat de dari, haituit de legi care se schimba de azi pe maine, umilit si tratat ca un infractor da faliment, cine naiba va mai alimenta bugetul de care sa-si bata joc alde Valcov si Dragnea, cine va mai sustine cheltuielile acestei tari?
Acesta este un guvern care isi bate joc de romani, un guvern care taie salarii la vreme de crestere economica, distruge institutii, justitie si economie, care e pe cale sa ne impinga la periferia UE, daca nu in afara ei, care ne transforma in ciumatii Europei. Pentru ca poate. Si poate pentru ca-l lasam.