Cum şi-a pierdut Silviu Prigoană un picior, la 22 de ani: „Am fost mort timp de 8 minute”

Cum şi-a pierdut Silviu Prigoană un picior, la 22 de ani: „Am fost mort timp de 8 minute”

La 22 de ani, omul de afaceri Silviu Prigoană, care a murit marţi, 12 noiembrie, după ce a suferit un infarct într-un restaurant din Bran, a suferit un accident care l-a lăsat fără un picior. El a povestit întreaga întâmplare, dar şi faptul că a fost în moarte clinică 8 minute.

Silviu Prigoană a venit în Capitală în 1991. Foto arhivă

Silviu Prigoană a venit în Capitală în 1991. Foto arhivă

În cadrul unui interviu acordan în 2007, Silviu Prigoană a dezvăluit că a rămas fără un picior încă din tinereţe, de la vârsta de 22 de ani, detaliind accidentul pe care l-a suferit în anul 1984.

Născut în Gherla, în judeţul Cluj, pe atunci lucra la fabrica din localitatea natală ca frigotehnist, când a suferit un accident de muncă.

„S-a rupt un grătar și am căzut într-o mașină de tocat, care mi-a tăiat piciorul. Am fost mort timp de 8 minute. Avem doar vreo doi ani de muncă și voiau să-mi dea o pensie pe caz de boală, 500 de lei pe lună. Eu am stat, însă, doar trei luni în concediu medical și m-am întors”, declara în 2007 Silviu Prigoană, pentru Libertatea .

„În cele trei luni în care am fost internat, am suferit trei operații, mi se tot cangrena piciorul. Medicii tot trebuiau să-mi taie din el. La cea de-a treia operație am avut parte și de moarte clinică. A durat cam 8 minute, după cum mi-a spus medicul anestezist. Mi-au făcut trei anestezii și abia m-au mai resuscitat” , povestea omul de afaceri despre momentele de cumpănă din viaţa sa.

Prima proteză şi-a pus-o după aproximativ un an şi, aşa cum spunea, „era o chestie foarte grea, din lemn“, ceea ce avea să-l determine câţiva ani mai târziu să-şi deschidă o firmă de proteze, în ideea de a se ajuta în primul rând pe el.

În anul 1991, Silviu Prigoană a plecat din localitate natală în Capitală, unde a intrat în afacerile cu gunoi.

„Am început să car gunoi, după care am deschis o mulțime de afaceri colaterale, pentru ca piața era goală de servicii”, povestea omul de afaceri, care apoi a avut o ascensiune spectaculoasă în mai multe domenii de activitate.

„Dacă doreai să-ți faci o carte de vizită, nu aveai unde, așa ca a trebuit să-mi deschid o firmă de cărți de vizită. Dacă doreai să te uiți la un canal de televiziune de știri, nu era, aşa că a trebuit să deschid o televiziune de știri, dacă doreai să asculți muzică populară, nu aveai unde, așa ca am deschis Etno TV”, a povestit el despre cum şi-a construit afacerile.

În 1995, Silviu Prigoană a deschis şi centrul de protezare la care se gândea de mai multă vreme, la Cernica, „cu intenția să fac proteze pentru mine”, investiţie despre care declara că l-a costat la acea vreme aproape un milion de euro.

În stilul său caracteristic, Silviu Prigoană dezvăluia că a avut spirit de antreprenor încă de la grădiniţă, când făcea schim de jucării cu colegii săi: le dădea pe cele stricate şi reuşea să obţină pe ele jucării bune.

„Primul meu business l-am făcut încă de la grădiniță. Le dadeam colegilor jucării stricate pe jucării bune. Primii bani adevărați i-am făcut prin clasa a patra, când mi-am cumpărat un aparat de fotografiat. Mă costau 25 de bani materialele și eu luam 3 lei pe o poză”, mărturisea Silviu Prigoană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Prinde contur scenariul „20-80”?

3 Maria Tebieș, ispita medic rezident de la „Insula iubirii”, a apărut într-un film porno. Scene fierbinți, alături de Eva Kent

4 Foarte interesant!

5 În Bucureștiul interbelic, un abonament lunar la bordel costa cât două kilograme de carne