Cum şi-a clădit firma baronul de Mehedinţi cu banii publici ai judeţului

Cum şi-a clădit firma baronul de Mehedinţi cu banii publici ai judeţului

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, s-a prezentat, în declarațiile de avere, drept un personaj cu venituri modeste, care aproape că trăiește de pe azi pe mâine și mai că rupe de la gura copiilor pentru a sponsoriza PSD-ul.

Ipocrizia lui Duicu nu este contrazisă doar de conacul în care locuiește și de limuzinele trase în fața porții, ci și de modul în care a „împletit" afacerile familiei cu activitatea desfășurată în Consiliul Județean, scrie EVZ.ro .

Două dintre acestea, afacerea RMN și cea a stațiilor de benzină, au fost atacate în instanță de Prefectură, dar au fost „soluționate" de instanța de contencios de la Craiova, condusă, potrivit DNA, de sora șefului IPJ Mehedinți, omul lui Duicu.

Prima, ca notorietate, dintre „bisnisurile" lui Duicu este „afacerea RMN" prin care firma baronului a ajuns proprietar, în cele din urmă, a parterului policlinicii Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Pe 21 februarie 2007, CJ Mehedinți a aprobat închirierea unor spații de la parterul clinicii, în vederea instalării unui aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN).

„Deși au fost depuse mai multe oferte, de către firme specializate, acestea nu au fost luate în calcul, spațiul fiind dinainte rezervat pentru Adrian Duicu", ne-au spus surse din Consiliu.

Actele aflate în posesia jurnaliştilor de la EVZ par a confirma „dedicația" către baronul în devenire Duicu, pe atunci doar om de afaceri. De pildă, o chitanță emisă de Consiliul Județean Mehedinți certifică faptul că SC Romrad RMN SRL a cumpărat caietul de sarcini pentru participarea la licitație.

Documentul, banal la prima vedere, ascunde însă un indiciu important, probabil, pentru procurori. Firma Romrad nu avea cum să plătească suma pe 30 martie 2007, deoarece nici măcar nu era înființată.

Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerțului, firma lui Duicu a fost înființată abia pe 2 aprilie 2007, adică trei zile mai târziu.

Oferta depusă la dosarul licitației, prin care Adrian Duicu și asociatul său de atunci, conferențiarul dr. Florin Bârseșteanu, au dovedit capacitatea firmei de a aduce echipamentele este la fel de „profesională". Aceasta este emisă de Philips Romania SRL pentru aceeași SC Romrad - RMN pe 26 martie 2007, cu o săptămână înaintea înființării sereleului lui Duicu.

CJ Mehedinți Cele de mai sus nu au fost o piedică pentru ca firma lui Duicu să câștige licitația și să primească contractul de închiriere, care s-a și semnat pe 19 aprilie 2007. Patru luni mai târziu, pe 16 octombrie 2007, Adrian Duicu, devenit administratorul firmei, a cerut să i se închirieze și restul spațiului din aripa de est a parterului. El a motivat că spațiul primit în condițiile de mai sus era „insuficient". Zis și făcut! Cererea lui Duicu a fost promovată în regim de urgență și aprobată, după numai 10 zile, pe 26 octombrie 2007.

Mai multe pe EVZ.ro

Sursa: realitatea.net


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…