Cum se schimbă viața sexuală odată cu vârsta. Un nou studiu dezvăluie de câte ori ar trebui să faci sex pe lună
Un nou studiu a detaliat frecvența relațiilor sexuale în funcție de vârstă, oferind o perspectivă asupra modului în care obiceiurile intime și preferințele se schimbă de-a lungul vieții.
Un studiu dezvăluie de câte ori ar trebui să faci sex pe lună în funcție de vârstă FOTO Arhivă
Studiul, realizat de cercetătorii de la Institutul Kinsey din cadrul Universității Indiana, media de raporturi sexuale pe care o persoană le are pe lună, în funcție de vârstă, relatează Daily Mail.
Potrivit acestuia, generația Z face mai puțin sex, are mai puțini parteneri și mai puține relații decât generațiile anterioare.
Raportul, intitulat „Starea Întâlnirilor: Cum Generația Z Redefinește Sexualitatea și Relațiile”, se bazează pe date de la peste 3.310 persoane de pe aplicația de întâlniri Feeld.
Participanții, care proveneau din 71 de țări diferite și aveau vârste cuprinse între 18 și 75 de ani, au fost chestionați despre viețile lor sexuale.
Rezultatele au arătat că, în medie, respondenții din Generația Z au spus că au făcut sex de trei ori în ultima lună.
Milenialii și Generația X au raportat cifre ușor mai mari, ambele grupuri având raporturi sexuale de cinci ori în ultima lună.
Între timp, Boomers au raportat, de asemenea, că au făcut sex de trei ori în ultima lună.
„Generația Z și Boomers au avut rezultate aproape identice, ceea ce sugerează că atât adulții cei mai tineri, cât și cei mai în vârstă fac cel mai puțin sex”, au scris cercetătorii, conduși de Dr. Justin Lehmiller, în raport.
În ciuda faptului că fac cel mai puțin sex, se pare că Generația Z este cel mai aventuros grup în dormitor.
Cincizeci și cinci la sută din Generația Z a spus că a descoperit un nou fetiș de când s-au alăturat Feeld, comparativ cu 49% din Mileniali, 39% din Generația X și 33% din Boomers.
„Există cel puțin două explicații pentru acest lucru. Una este pur și simplu că adulții mai în vârstă au avut mai mult timp să învețe și să descopere ce le place în legătură cu sexul, așa că este posibil să-și fi descoperit deja fetișurile”, au remarcat cercetătorii.
„Cu toate acestea, cealaltă explicație este că pare, de asemenea, că adulții mai tineri de astăzi au un interes general mai mare față de fetișuri decât adulții mai în vârstă, ceea ce poate crea o deschidere mai mare pentru a explora și a învăța despre fetișurile lor.”
Cercetătorii speră că descoperirile vor ajuta la elucidarea evoluției sexului, genului, sexualității și relațiilor.
Sursa: adevarul.ro