Cum se poate obține friptura perfectă. Sfaturi pentru un grătar reușit, de la un bucătar consacrat

Cum se poate obține friptura perfectă. Sfaturi pentru un grătar reușit, de la un bucătar consacrat

Pe perioada sezonului cald, zonele de agrement din România sunt pline de persoane care aleg să-și petreacă timpul la grătar. Cu toate acestea, nu de fiecare dată se obține produsul dorit. Bucătarii vin cu o serie de sfaturi care ne-ar putea garanta un grătar perfect.

Carne grătar SURSĂ Arhiva Adevărul

Carne grătar SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform specialiștilor în domeniul culinar, există câteva aspecte importante de care trebuie să ținem cont în momentul în care vrem să gătim carnea pe grătar. Astfel, chiar și cei mai experimentați ,,grataragii" ar trebui să cunoască aceste ponturi oferite de bucătarul ieșean Adrian Șipoteanu.

Care sunt sfaturile bucătarilor

Când vine vorba despre grătarul perfect , trebuie să ținem cont de foarte multe aspecte. Astfel, se poate discuta și despre cum se face focul dar și despre cum trebuie așezată carnea pe grătar.

,,Fiind sezonul grătarelor, toată lumea preferă să iasă la iarbă verde, în aer liber și să gătească. Pentru un grătar reușit este foarte important tipul de carne, marinarea și temperatura focului. În primul rând, este important să știm că nu putem face grătar la foc mare. Astfel, dacă avem mai multe tipuri de carne, ele trebuie așezate pe grătar pe rând. Întâi trebuie pusă carnea mai mare, cum ar fi ceafa, pulpele cu os sau aripioarele. După ele urmează pieptul de pui, cotletul, cârnații și micii deoarece aceste produse se fac mult mai repede pe grătar. Focul este foarte important deoarece mereu ne dorim să iasă un grătar suculent, nu ar și crud", precizează Adrian Șipoteanu, bucătarul unui important restaurant din Iași.

Cum trebuie pregătită carnea

Un alt aspect important este pregătirea cărnii înainte ca ea să fie așezată deasupra focului. Astfel, bucătarii vin cu câteva sfaturi utile ce ne vor ajuta să obținem un gust foarte bun.

,,Un alt aspect important este felul în care pregătim carnea pentru grătar. Astfel, o putem marina cu sare, piper, cimbru, usturoi, puțină bere și ulei. Nu este bine să folosim foarte multe condimente pentru că riscăm ca ele să se ardă pe grătar. Totodată, ar fi indicat să nu cumpărăm carnea gata marinată. Este bine să achiziționăm o bucată întreagă, pe care să o tăiem noi, la dimensiunea dorită și să o marinăm așa cum ne dorim, ținând cont de sfaturile menționate", a încheiat bucătarul ieșean.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri