Cum se apără Nelu Tătaru de acuzațiile DNA: „Mi-am făcut doar meseria de medic"| 27 de pacienți, cercetați pentru dare de mită

Cum se apără Nelu Tătaru de acuzațiile DNA: „Mi-am făcut doar meseria de medic"| 27 de pacienți, cercetați pentru dare de mită

Nelu Tătaru, medicul acuzat de DNA Iași de luare de mită, s-a apărat în fața jurnaliștilor, spunând că nu a luat niciodată mită de la vreun pacient. Despre retragerea sprijinului PNL la alegerile parlamentare, acesta a răspuns că nu este nicio problemă.

Nelu Tătaru se declară nevinonvat în fața acuzațiilor de luare de mită. Foto: Inquam

Nelu Tătaru se declară nevinonvat în fața acuzațiilor de luare de mită. Foto: Inquam

„Eu mi-am continuat activitatea medicalǎ chiar şi în Parlament. Chiar dacǎ în acest moment eu sunt angajat doar 8 ore la spitalul Huşi, stau peste 60-70 de ore din timpul meu, pentru pacienții mei fac acest lucru. Nu știu de unde au pornit aceste acuzații. Sunt nevinovat, mi-am făcut doar meseria de medic, sunt cel care nu a condiționat și nu a solicitat niciodată niciun ban”, le-a spus Nelu Tǎtaru jurnaliştilor dupǎ ce a luat la cunoștință acuzațiile.

Procurorii ar avea la dosar şi probe video.

„Am solicitat și noi aceste probe video. Mi-au prezentat acuzațiile urmând ca eu şi avocații mei să le studiem”, a mai spus Tătaru.

Ca urmare a scandalului generat, președintele PNL a anunțat că locul lui Tătaru la conducerea filialei PNL Vaslui va fi luat de Varujan Vosganian, ca interimar.

Întrebat despre retragerea sprijinului PNL pentru candidatura la parlamentare, decizie luatǎ de Biroul Național al formațiunii joi dimineata, fostul ministru a spus: „Nu e nicio problemă”

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a fost acuzat de DNA Iași de luare de mită în formă continuă de la pacienți, pentru a-și îndeplini îndatoririle de medic specialist. Acesta primea atât bani, cât și alimente, cum ar fi ouă și găini, spun procurorii.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”, transmite instituția într-un comunicat.

În cauză se mai efectuează urmărirea penală și privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, mai spun procurorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 Cine sunt milionarii care au cumpărat sute de apartamente la Nordis. 152 de procese au fost deschise

3 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

4 Așa o fi?

5 Lovitură de teatru! / Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal după scandalul Nordis