Cum să transformați semințele de pepene roșu într-o gustare sănătoasă. Sunt bogate în vitamine și minerale

Cum să transformați semințele de pepene roșu într-o gustare sănătoasă. Sunt bogate în vitamine și minerale

Prăjiți semințele de pepene și presărați-le peste iaurt, supe sau salate, la fel cum ați face cu semințele de floarea-soarelui pentru un plus de crocant. Rețeta unei salate cu semințe de pepene a fost publicată de jurnaliștii de la The Guardian.

Semințele de pepene, folosite la salaată Foto: Shuterstock

Semințele de pepene, folosite la salaată Foto: Shuterstock

Semințele de pepene nu numai că sunt comestibile, dar sunt super-nutritive și bogate în vitamine și minerale, inclusiv magneziu, fier, zinc, acizi grași esențiali și proteine.

Crude, semințele de pepene verde au un gust mai degrabă amar, dar odată prăjite devin nucifere și mai gustoase. Semințele prăjite pot fi, de asemenea, utilizate la fel ca semințele de floarea-soarelui și de dovleac, pentru a fi presărate peste iaurt sau salate, sau pentru a fi coapte în pâine sau brioșe.

Potrivit The Guardian, semințele de pepene sunt bune de mâncat crude împreună cu restul feliei de pepene, dar au un gust mult mai plăcut după ce au fost prăjite cu puțină sare, mai ales când sunt presărate deasupra unei salate de vară. Dacă doriți să adăugați și o notă de dulceață, un strop de sirop de rodie sau miere ar trebui să fie de ajuns.

Rețetă de salata de pepene verde a lui Tom Hunt

-1 lingură ulei de măsline

-400 g pepene roșu, tăiat în felii

-Coajă rasă fin și suc de ¼ lime sau lămâie (opțional)

-1 lingură de semințe de pepene prăjite

Suplimente opționale: 2 lingurițe de melasă de rodie sau miere, ¼ ceapă roșie, feliată mărunt; 100 g feta, sfărâmată grosier; o crenguță de mentă proaspătă, busuioc sau mărar.

Păstrați semințele de la pepenele roșu, clătiți semințele într-o sită, scuturați-le, apoi transferați-le pe un prosop curat și uscați-le. Răspândiți semințele într-un singur strat pe o tavă de copt mare și lăsați-le să se usuce, timp de câteva ore, până se usucă complet.

Puneți semințele într-o tigaie și adăugați suficientă apă rece pentru a le acoperi. Se condimentează cu sare de mare până când apa are un gust plăcut și sărat, apoi se aduce la fierbere și se fierbe până când apa se evaporă. Se continuă fierberea, amestecând semințele din când în când, până devin aurii, apoi se ia de pe foc, se răstoarnă într-un castron și se lasă să se răcească. Se păstrează într-un recipient etanș.

Pentru a prepara salata de pepene verde la grătar, se stropește cu ulei pepenele tăiat felii, apoi se rumenește într-o tigaie foarte încinsă timp de aproximativ un minut pe fiecare parte, până când este carbonizat, dar încă ferm.

Se taie în cuburi mari, se transferă pe un platou și se asezonează cu zeamă și suc de lămâie sau lime, dacă se utilizează.

Se condimentează cu sare de mare și piper negru, după gust, și se termină cu un strop de semințe de pepene prăjite. Dacă doriți, adăugați un strop de miere de rodie, puțină ceapă roșie feliată fin, feta sfărâmată și ierburi proaspete tocate la alegere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…