Cum să te descurci cu anxietatea provocată de anotimpuri. Schimbările toamnei îți pot da bătăi de cap
Toamna poate fi unul dintre cele mai spectaculoase anotimpuri, cu o simfonie de culori ce îmbracă arborii și întreg mediul înconjurător. Dar toamna vine și cu alte schimbări, precum micșorarea zilei. Acest lucru poate afecta funcționarea întregului organism.
Anxietatea de anotimpuri FOTO Shutterstock
Primul lucru la care trbuie să ne gândim când vine toamna este terapia cu lumină. Pentru că micșorarea zilelor ne poate afecta funcționarea întregului organism, aceasta este o primă soluție.
Pentru asta putem folosi lămpile de terapie cu lumină, una dintre cele mai eficiente soluții. Acestea sunt echipamente ce emit o lumină similară cu cea a soarelui, contribuind la reglarea ritmului circadian. Utilizarea lor pentru 20-30 de minute pe zi, preferabil dimineaţa, poate îmbunătăţi starea de bine generală.
O altă măsură pe care trebuie să o luămeste administrarea vitaminei D. Este supranumită și „vitamina Soarelui”, pentru că se activează în corp sub acțiunea razelor de soare. Dozele variază în funcţie de necesităţile individuale şi pot ajuta la întărirea sistemului imunitar şi la îmbunătăţirea dispoziţiei.
Mai multă mișcare ar fi o altă măsură potrivită pentru gestionarea stărilor cauzate de toamnă, care ne poate face letargici, lipsiți de energie.
Chiar şi o plimbare scurtă poate elibera endorfine , cunoscute şi sub numele de „hormoni ai fericirii”, ajutându-te să te simţi mai bine şi mai puţin obosit. Dacă este posibil, încearcă să îţi programezi activităţile în aer liber în orele cu lumină naturală pentru a maximiza beneficiile.
Citește continuarea pe Click!.ro și află ce altceva ai poți face pentru a gestiona acea anxietate de anotimpuri.
Sursa: adevarul.ro