Cum să slăbești mâncând. Nouă alimente care te vor ajuta sa pierzi în greutate fără efort
Pierderea în greutate se reduce la o matematică simplă. Trebuie să mănânci mai puține calorii decât arzi. Dar este important și faptul că unele alimente au mai multe calorii decât altele. O listă cu alimentele care ajută la slăbit poate fi de ajutor.
Alimente sănătoase FOTO Pixabay
Toți ne dorim să slăbim mâncând pe săturate. Asta nu e posibil, iar nutriționiștii spun că e extrem de important cât mâncăm, chiar mai important decât ce mâncăm. Adică nu pățin nimic dacă gustăm dintr-un aliment nesănătos, dar dacă o să îl consumăm în exces, cu siguranță va avea efect negative.
Totuși, ne putem „păcăli”cumva pofta de mâncare, alegând alimente care ne dau senzația de sațietate pentur mai mult timp, sau unele cu conținut mai mic de calorii.
„Anumite alimente pot ajutala pierderea din greutatea corporală, pentru că vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp și vă ajută să reduceți poftele", spune Heather Mangieri, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.
Cum să slăbești mâncând
Unele alimente chiar dau un impuls la metabolism. Așa că iată o listă pe care să o aveți în vedere atunci când mergeți la cumpărături, recomandat de WebMD .
Ieftină, sățioasă și versatilă, fasolea este o sursă excelentă de proteine . Fasolea este, de asemenea, bogată în fibre și se digeră lent. Asta înseamnă că vă simțiți sătul mai mult timp, ceea ce vă poate împiedica să mâncați mai mult.
Începeți o masă cu o ceașcă de supă și s-ar putea să ajungeți să mâncați mai puțin. Nu contează dacă este o supă cremă, atâta timp cât este pe bază de bulion. Trebuie menținută la 100 până la 150 de calorii pe porție. Așa că renunțați la smântână și unt.
Vreți să vă bucurați de ciocolată între mese? Alegeți un pătrat sau două de ciocolată neagră în locul celei cu lapte. Un studiu a arătat că iubitorii de ciocolată cărora li s-a dat ciocolată neagră au mâncat cu 15% mai puțină pizza câteva ore mai târziu decât cei care au mâncat ciocolată cu lapte.
Atunci când cercetătorii de la Penn State au adăugat piure de conopidă și dovlecei la macaroane cu brânză, oamenilor li s-a părut că le place mâncarea la fel de mult. Dar au mâncat cu 200 până la 350 de calorii mai puțin. Aceste legume sănătoase au adăugat o cantitate redusă de calorii la mâncarea gustoasă.
- 5. Iaurt cu fructe de pădure
Un mic dejun bogat în proteine vă poate ajuta să rezistați tentației de a lua gustări pe parcursul zilei.
Într-un studiu efectuat pe un grup de tinere femei obeze, cele care și-au început ziua cu 35 de grame de proteine s-au simțit imediat mai sătule. Femeile au mâncat un mic dejun de 350 de calorii care includea ouă și o chiftea de carne de vită. Efectul micului dejun bogat în proteine a părut să dureze până seara, când femeile au ronțăit mai puțin produse grase și zaharoase decât femeile care au mâncat cereale la micul dejun.
Ouăle și cârnații nu sunt singurele opțiuni - și având în vedere grăsimile lor saturate, s-ar putea să fie nevoie să schimbați câte ceva. Iaurtul grecesc cu fructe de pădure și nuci este o opțiune. Alegeți doar un iaurt care nu este încărcat cu zahăr adăugat.
- 6. Oleaginoase (nuci, alune, migdale etc)
Pentru o gustare excelentă pe fugă, luați o mână mică de migdale, alune, nuci sau nuci pecan. Cercetările arată că, atunci când oamenii ronțăie nuci, mănâncă automat mai puțin la mesele ulterioare.
Renunțați la sucul de mere și la compotul de mere și optați în schimb pentru un măr crocant. Fructele întregi atenuează pofta de mâncare într-un mod în care sucurile de fructe și sosurile nu o fac.
Unul dintre motive este că fructele crude au mai multe fibre. În plus, mestecatul trimite semnale creierului tău că ai mâncat ceva substanțial.
Fie că preferați iaurtul grecesc sau cel tradițional, iaurtul poate fi bun pentru talie. Un studiu Harvard a urmărit peste 120.000 de persoane timp de un deceniu sau mai mult. Iaurtul, dintre toate alimentele care au fost urmărite, a fost cel mai strâns legat de pierderea în greutate.
Asta nu dovedește că iaurtul a cauzat pierderea în greutate, dar s-a remarcat printre alte alimente.
Cercetătorii de la Clinica Scripps din San Diego au descoperit că, atunci când persoanele obeze au mâncat o jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, au pierdut în medie 3 ½ kilograme în 12 săptămâni. Consumul de suc de grapefruit a avut aceleași rezultate.
Dar sucul de grapefruit nu are proprietăți dovedite de "ardere a grăsimilor" - este posibil să fi ajutat doar oamenii să se simtă sătui.
Aveți grijă: Nu puteți consuma grapefruit sau suc de grapefruit dacă luați anumite medicamente, așa că verificați eticheta de pe toate rețetele dvs. sau întrebați farmacistul sau medicul.
Sursa: adevarul.ro