Cum să scapi de respirația urât mirositoare după ce ai mâncat usturoi
Se pare că un măr pe zi ține departe respirația urât mirositoare. Un medic specialist în sănătate intestinală a devenit viral pe rețelele de socializare după ce a împărtășit modul surprinzător de simplu de a scăpa de respirația urât mirositoare după consumul de usturoi, relatează The New York Post.
Alte patru plante te pot scăpa de mirosul lăsat de usturoi. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Conform doctorului Megan Rossi din Marea Britanie, respirația urât mirositoare ar putea persista până la o zi . În plus, ea a susținut miercuri printr-o postare publicată pe Instagram că un măr este mult mai eficient decât o gumă de mestecat cu mentă pentru a elimina mirosul lăsat de usturoi.
Medicul a explicat că s-a dovedit din punct de vedere medical că principalul ingredient al usturoiului, alicina, stimulează sistemul imunitar . Cu toate acestea, Rossi a dezvăluit partea mai puțin plăcută a consumului său, spunând că lasă un „miros puternic de usturoi care poate persista aproape o zi".
În loc de guma de mestecat, Rossi a recomandat un măr pentru a învinge respirația urât mirositoare.
„S-a demonstrat că substanțele chimice vegetale (inclusiv quercetina) din măr interacționează cu compușii de sulf din usturoi, eliminând mirosul respectiv", a declarat medicul.
De asemenea, a precizat că există alte patru plante care pot ajuta la eliminarea mirosului lăsat de usturoi: menta, pătrunjelul, spanacul și salata.
Internauții au fost uimiți de acest truc, unul dintre ei afirmând: „Este un lucru foarte tare de știut!”.
„Este atât de interesant!", a spus un altul entuziasmat, înainte ca un al treilea să afirme că sfatul este „fascinant".
Mai mult decât atât, Rossi a sugerat să lăsăm usturoiul tocat deoparte timp de 10 minute înainte de a-l găti, astfel încât să poată fi eliberată mai multă alicină.
Sursa: adevarul.ro