Cum să măriți visual un dormitor mic: 5 sfaturi practice

Cum să măriți visual un dormitor mic: 5 sfaturi practice

În orașele mari populația este în creștere, iar apartamentele și casele sunt din ce în ce mai mici. Această tendință presupune că viața modernă este adesea asociată cu un spațiu limitat. De exemplu, dormitoarele nu mai sunt atât de mari pe cât v-ați dori. Totuși, nu vă ingrijorati. Dimensiunile camerelor pot fi "mărite" destul de ușor, folosind diverse trucuri optice. Iată câteva sfaturi despre cum puteți face acest lucru in dormitor.
 

Spațiul ca un concept relativ

Trebuie să menționăm de la bun început că spațiul nu este neapărat legat de dimensiuni. Puteți avea un dormitor foarte spațios, dar alegând anumite culori și piese de mobilier îl puteți face să pară mult mai mic din punct de vedere vizual. De asemenea, puteți face o cameră mică să pară mult mai mare, alegând combinațiile potrivite.

1. Alegeți patul potrivit

În cazul dormitoarelor, vorbim în mod tradițional de paturi duble, care sunt de obicei elementul dominant al camerei. Acest lucru înseamnă că acestea pot influența semnificativ percepția vizuală a spațiului. Deci, atunci când alegeți un pat dublu pentru un dormitor mic, acordați o atenție deosebită dimensiunilor.

Un pat nejustificat de mare vă poate face să vă simțiți ca un rege, dar spațiul din dormitor va avea de suferit considerabil. Așadar, alegeți dimensiunile optime nu numai din punct de vedere al confortului, ci și din punct de vedere al dimensiunii camerei. Depinde de preferințele voastre dacă optați pentru un pat din lemn masiv sau preferați unul tapițat. Paturile înalte sunt, de asemenea, o soluție modernă și, deși acestea iau o parte din spațiul vertical, ele oferă un aspect frumos dormitorul.

Sfat practic: Dacă nu găsiți un model din gama standard de paturi duble care să se potrivească dimensiunilor dormitorului vostru, puteți alege un pat tapițat făcut pe comandă, pe care îl puteți adapta în funcție de cerințele voastre.

2. Podeaua contează!

Atunci când vă amenajați dormitorul, nu vă gândiți doar la pereți și la mobilier, ci acordați atenție și podelei - în special culorii acesteia. Podeaua nu trebuie să fie în aceeași nuanță cu restul camerei. Cea mai bună soluție este să obțineți un contrast care să scoată în evidență elementele individuale ale camerei și să facă încăperea să pară mai spațioasă din punct de vedere vizual. Pereții în culori deschise combinați cu o podea mai închisă vă vor ajuta să creați un spațiu aerisit.

Dacă doriți să schimbați culoarea podelei, vă recomandăm să puneți mochetă. Acest lucru aduce două avantaje, în primul rând, puteți alege cu ușurință o culoare care se va potrivi perfect cu restul încăperii și în al doilea rând veți avea o podea călduroasă, pe care o veți aprecia mai ales iarna. 

3. Spațiu de depozitare

 Dezordinea este inamicul spațiului. Diferite obiecte și piese de îmbrăcăminte puse la întâmplare prin dormitor, îl pot face mai mic din punct de vedere vizual. Pentru a le păstra în ordine, aveți nevoie de dulapuri. În ceea ce privește culoarea, acestea ar trebui să se potrivească cu pereții și patul. Regula de bază este să alegeți un dulap de haine mare decât mai multe dulapuri mici. Acest truc va face ca dormitorul să pară mult mai aerisit.

4. Panou decorativ tapițat 

Atunci când încercați să măriți vizual un dormitor, aveți grijă să nu faceți ca spațiul rezultat să pară prea auster. La urma urmei, mobilați o cameră în care dormiți, nu o sală de conferințe pentru întâlniri formale. Panourile de perete tapițate, care se montează de obicei în spatele patului dublu, pot fi o alegere de bun gust. Avantajul lor este că se pot asorta cu restul camerei.

5. Nu uitați de lumină

Lumina este un alt aspect foarte important, care poate influența din punct de vedere vizual spațiul din dormitor. O singură lustră prinsă în tavan cu un bec cu halogen vechi nu poate ilumina suficient toate colțurile camerei, ceea ce poate crea senzația unei încăperi mai mici. Pentru a vă asigura că aveți o cameră luminoasă, combinați mai multe corpuri de iluminat de bună calitate. Pe lângă lustra principală, optați și pentru lămpi de podea sau lămpi pentru noptieră.

Sursa de imagine: All About Space / Shutterstock.com

Sfat: În dormitor trebuie să evitați becurile reci, acestea nu induc un sentiment de relaxare, dimpotrivă, sunt deranjante și stimulante. Becul clasic creează o atmosferă caldă și confortabilă, iar acesta este cel mai important lucru de luat în considerare în dormitor.

Sursa imaginii cover: ben bryant / Shutterstock.com

 


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...