Cum să mănânci din toate și de toate fără să te îngrași. Soluțiile simple și la îndemâna oricui, propuse de nutriționistul Mihaela Bilic
Nutriționistul Mihaela Bilic propune o soluție simplă pentru a mânca de toate fără să ne îngrășăm. „Totul ține de imaginație, simțul estetic și gustul fiecăruia”, consideră aceasta.
Masă copioasă FOTO: Arhivă
„Cum să ciugulești din toate fără să te îngrași? Cu mâncare pe scobitoare! Mai important decât CE mănânci, este CÂT mănânci. Intrebarea este cum să te oprești înainte să termini toată farfuria, cum să faci să guști puțin din toate? Din punct de vedere psihologic e stabilit: cu cât ai mai multă mâncare în față, cu atât mănânci mai mult”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.
Potrivit nutriționistului, soluția ar fi să folosim farfurii cat mai mici , să ne punem porții individuale (fără posibilitatea de reumplere) și să adoptăm moda lui „mini” -preparatele să fie sub formă de mici gustări, porționate cât să încapă o dată în gură.
„O astfel de prezentare se practică în cazul meselor tip bufet sau la petreceri, unde stai în picioare și nu poți folosi tacâmuri, așa că mâncarea pe scobitoare e deja pregătită pentru a fi înghițită. Avantajul porților <mini> este că îți dau posibilitatea să guști din mai multe produse, să-ți satisfaci poftele cu un aport caloric cât pentru un singur fel de mâncare. Englezii îi spun <finger-food> pentru că se mănâncă direct cu degetele, însă chiar au și dimensiunea unui deget”, a explicat dr. Bilic.
Câtă vreme cantitatea este atât de mică, „sunt permise orice combinații și asocieri: brânzeturi, mezeluri, legume, frigărui cu carne sau pește la grătar, ba chiar și dulciuri”, mai sublinează nutriționistul..
„Totul ține de imaginație, simțul estetic și gustul fiecăruia. Însă atenție, chiar dacă sunt cât un deget, asta nu înseamnă că pot fi mâncate fără număr”, a mai adăugat Mihaela Bilic.
Sursa: adevarul.ro