Cum să deschizi o sticlă de vin dacă nu ai desfăcător. Instrumentele salvatoare vă sunt la îndemână

Cum să deschizi o sticlă de vin dacă nu ai desfăcător. Instrumentele salvatoare vă sunt la îndemână

Există o mulțime de variante pentru a putea desface o sticlă de vin fără să fie nevoie de un tirbușon care face treaba asta.

Nu folosiți ciocanul ca desfăcător de vin FOTO: Arhivă

Nu folosiți ciocanul ca desfăcător de vin FOTO: Arhivă

Ești cu prietenii tăi la un concert în aer liber sau la o piesă de teatru, vibrațiile de pe pătură sunt imaculate și ai adus chiar și o sticlă de vin cu o etichetă grozavă pe care ai găsit-o pe o aplicație de vinuri. Totuși ai uitat tirbușonul acasă. O cheie vă poate salva din această situație, scrie thetakeout.com.

Veți avea nevoie de o cheie solidă și cel mai bine este să o dezinfectați în prealabil. Ținând părțile plate ale cheii, atingeți vârful cheii de partea superioară a dopului - în mod ideal spre marginea dopului, mai degrabă decât în mijloc. Înclinați cheia astfel încât să se ridice de pe plută la un unghi de 45 de grade.

Apoi, apăsați-o în plută până când nu mai poate înainta. Aceasta înseamnă că veți împinge cheia în plută la un unghi de 45 de grade, astfel încât să străpungă pluta în diagonală, în loc să o străpungă direct prin centru.

Apoi, răsuciți cheia, trăgând-o simultan în sus. Veți dori să faceți acest lucru încet, astfel încât să nu rupeți cheia sau dopul, dar dopul ar trebui să iasă treptat din gâtul sticlei, totul fără un tirbușon.

Totodată, dacă sunteți acasă și nu aveți un tirbușon, există o multitudine de obiecte care se află probabil prin casă și pe care le puteți folosi în acest caz, începând cu un umeraș de sârmă, pe care îl veți modela într-un cârlig suficient de mic pentru a intra în gâtul sticlei (folosind un clește, desigur). La marginea dopului, strecoară cârligul în el până aproape de fund, apoi rotește umerașul astfel încât cârligul să se prindă mai bine în dop și scoate-l.

Puteți folosi, de asemenea, o foarfecă (introduceți o lamă în dop și folosiți-o pentru a-l scoate), un cârlig cu șurub („înșurubați” capătul dispozitivului de fixare în dop și folosiți cârligul pentru a trage) sau chiar un șurub și un ciocan (din nou, „înșurubați” capătul dispozitivului de fixare în dop, dar folosiți capătul ghearei ciocanului pentru a trage). De asemenea, se poate utiliza o pensetă, prin introducerea pe fiecare parte a dopului și tragerea acestuia afară.

Deși nu ai nevoie de instrumente sofisticate , ai nevoie de un perete solid, așa că nu poți folosi această tehnică dacă ești în aer liber, fără structuri în jurul tău. De asemenea, vei avea nevoie de un pantof cu talpă solidă.

Veți îndepărta capsula (adică învelișul asemănător foliei care înconjoară gâtul și dopul) și veți introduce călcâiul sticlei în deschiderea pantofului. Ținând pantoful orizontal într-o mână și sticla de vin cu cealaltă mână, loviți sticla de perete, în interiorul pantofului (care asigură o anumită amortizare pentru sticlă).

După câteva lovituri bune, dopul ar trebui să înceapă să se împingă în afară; repetați până când este suficient de departe încât să îl puteți scoate complet. De asemenea, puteți folosi această metodă împotriva podelei, dacă vi se pare mai puțin înfricoșător.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Monica Tatoiu, uluită după recalcularea pensiei. Câți bani va primi fosta profesoară de matematică

2 Rusia, un butoi cu pulbere. Efectele mai puțin vizibile ale incursiunii ucrainene din regiunea Kursk

3 VIDEO SR-72 „Darkstar”, noua „dihanie” scoasă de SUA din „cutia cu maimuțe”

4 Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu

5 Pedepse grele în cazul amantelor lesbiene ucigașe