Cum să arzi mai ușor calorii în funcție de vârstă. Meniul și programul de mișcare
Vârsta nu este neapărat un impediment în păstarea unei siluete zvelte. Te poţi lăuda cu un abdomen plat şi o talie frumoastă indiferent de anii pe care îi ai. Condiția este să mănânci inteligent și să faci mișcare.
Fiecare vârstă are particularitățile sale, iar meniul trebuie adaptat. iFOTO Shutterstock
Într-adevăr, factorii fiziologici şi stilul de viaţă influenţează greutatea odată cu trecerea timpului. Poţi ţine sub control kilogramele dacă știi ce să mânânci și cum să arzi inteligent caloriile .
Dar nu doar silueta ar trebui să fie motivația pentru o greutate optimă, fiindcă pe masură înaintării în vârstă, crește riscul de a dezvolta anumite boli. O alimentatie sănătoasă joacă un rol important în prevenirea cancerului, diabetului zaharat și bolilor de inimă: La fel și exercițiile fizice.
Potrivit doctorulzilei.ro , trebuie avute în vedere căteva aspecte, în funcție de vârstă:
La 20-30 de ani
Când ai între 20 şi 30 de ani, poți slăbi la fel de ușor precum te îngrași. Dacă vrei să pirerzi kilograme, e suficient să ai grijă la ceea ce mănânci, să o faci la ore fixe, de preferat de trei ori pe zi, și să consumi fructe și legume. Renunță la băuturile carbogazoase, dulciuri și ai grijă la sport!
Nu sări peste micul dejun, care ar trebui să conțină cereale integrale, iaurt, sucuri naturale și fructe de sezon! La prânz. poți consuma o friptură (la grătar) de pui sau de vită, de mărimea unei palme, alături de o salată de crudităţi, fără sosuri, doar cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie. Supele sau ciorbe de legume sunt, de asemenea, recomandate. Cina poate consta într-o salată de legume proaspete, consumată alături de două linguri de brânză slabă de vaci sau de orez brun.
Între 30 și 40 de ani,
De la 30 la 40 de ani, sportul este esențial. Slăbitul este, în acest interval, puțin mai dificil. Trebuie să te hidratezi bine, să nu sari peste micul dejun, să ai trei mese pe zi și să faci și sport.
Micul dejun poate include iaurt sau fructe, cât mai puţine făinoase și în niciun caz alimente grase. La prânz se poate consuma o bucăţică de carne slabă, pui sau peşte, pe grătar sau la cuptor, legume proaspete ori preparate, orez iaurt şi fructe, iar din când în când câte un ou. Cina trebuie să fie ușoară: poate fi bazată pe crudităţi, brânză slabă şi fructe.
După 40 de ani
După vârsta de 40 de ani, trebuie incluse în dietă fibre. În cazul femeilor se apropie menopauza, iar variaţiile hormonale influenţează organismul. Kilogramele acumulate se pierd foarte greu. Dieta recomandată presupune un aport mai mare de proteine şi nu mai mult de 1.800 de calorii. Sportul este esențial dacă vrei dacă nu vrei să te îngrași sau dacă ți-ai propus să slăbești. Dietele drastice sunt contraindicate. Renunțarea la cafea, alcool și la fumat ar fi excelentă pentru sănătate.
După 50 de ani
Menopauza este adesea deja instalată. Pot să apară și unele probleme de sănătate, iar de slăbit este mult mai greu decât în tinerețe. Un stil de viață sănătos și mișcare de cel puțin trei ori pe săptămână sunt importante la această vârstă. Recomandată este dieta mediteraneeană, considerată una dintre cele mai sănătoase din lume. Este bine să nu lipsească din meniu cerealele integrale, fructele, legumele și peștele.
Sursa: adevarul.ro