Cum s-a comportat Edi Iordănescu în spatele camerelor de filmat, după un succes vibrant

Cum s-a comportat Edi Iordănescu în spatele camerelor de filmat, după un succes vibrant

Corespondență din Munchen

România a reușit luni imposibilul, obținând cea mai clară victorie la un Campionat European din întreaga istorie. Au curs râuri de cerneală după victoria cu Ucraina, zilele acestea gândul se mută la meciul de mâine cu Belgia, dar trebuie să vă povestim cum s-a comportat selecționerul în spatele camerelor de filmat, după succesul care a făcut să vibreze o țară întreagă.

Edi Iordănescu a adus a doua victorie la Euro pentru România

Edi Iordănescu a adus a doua victorie la Euro pentru România

Imediat după încheierea meciului cu Ucraina, partida de debut a României la Euro 2024, Edi Iordănescu vine la gardul ridicat de organizatorii nemți să țină la distanță ”problemele” de echipa națională. Suntem 3 inși și ne îmbrățișează strâns la piept pe fiecare, dându-ne din energia (sau adrenalina?) lui debordantă. ”Vă mulțumesc mult! Vă mulțumesc mult că ați fost alături de noi. Ați văzut că a ieșit bine dacă am fost uniți? Sunt mândru de toți, de jucători, de suporteri și de voi.

E adevărat ce-am auzit? Că a ieșit lumea la Universitate?”, îmi spune selecționerul României în timp ce mă strânge în brațe de mă doare carnea pe mine. E semnul că acești băieți au mare nevoie de validarea publicului, care le-a oferit în ultimii ani momente contrastante, de la adorație excesivă la fluierături copioase.

Cu Belgia, miza pe unitatea grupului

Acum fanii din nou trup și suflet alături de națională , dar ce se va întâmpla în cazul unui meci mai puțin reușit sâmbătă, contra Belgiei? Edi parcă citește întrebarea aflată în mintea mea și spune: ”Da, acum așteptările sunt mari și trebuie să continuăm pe drumul aceasta. Sunt convins că dacă vom fi uniți cu toții, lucrurile vor ieși din nou bine”.

Apare și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, vorbind cu cineva la telefon. ”Uite, mă, ce de felicitări primesc”, îi spune el interlocutorului, în timp ce ne ia la rându-i în brațe. Așa fac toți oficialii care trec pe lângă noi, semn că naționala a devenit o mare familie. În timp ce federalii trec unul după altul, întreb, înfierbântat de victoria din fața vedetelor Ucrainei : ”Ce ne facem cu nunta lui Ianis Hagi, o anulăm dacă ajungem în finală (n.r. mijlocașul tricolorilor a programat căsătoria cu Elena fix pe 14 iulie)”. Vine imediat răspunsul de la un oficial: ”Ei, cum s-o anulăm?! O facem chiar aici, în Germania”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii